Moj grad

Otvoren konkurs za FLEX program 2025-2026: Besplatna srednjoškolska godina u SAD za učenike i učenice iz Srbije

Foto: Pixabay ilustracija

Foto: Pixabay ilustracija

FLEX (Future Leaders Exchange) program za školsku godinu 2025-2026, koji omogućava učenicima i učenicama iz Srbije da provedu jednu školsku godinu u Sjedinjenim Američkim Državama, trenutno prima prijave. Ovaj program kulturne razmene, koji sprovodi Kancelarija za obrazovanje i kulturu Stejt departmenta Vlade SAD, ima za cilj unapređenje razumevanja i dugoročne saradnje između građana SAD i drugih zemalja.

U okviru FLEX programa, učenici i učenice će imati priliku da pohađaju američke srednje škole i žive sa američkim porodicama, pri čemu su svi troškovi pokriveni, uključujući povratnu kartu, smeštaj, zdravstveno osiguranje za stanja nastala u SAD, kao i mesečni džeparac od 200 dolara.

Kriterijumi za prijavljivanje:

  • Učenici i učenice 8. razreda osnovne škole, kao i 1. ili 2. razreda srednje škole u Republici Srbiji.
  • Kandidati moraju biti rođeni između 15. jula 2007. i 15. jula 2010. godine.
  • Kandidati moraju biti državljani i državljanke Republike Srbije.
  • Potrebno je da učenici i učenice imaju dobar uspeh u školi i dobro poznavanje engleskog jezika.

Prijavljivanje: Obrazac za interesovanje je trenutno otvoren, a prijave se primaju od avgusta do oktobra 2024. godine putem zvaničnog linka: ais.americancouncils.org/flex

Više informacija o programu možete dobiti putem email adrese [email protected] ili telefona 064 5921100, dostupnog radnim danima od 10 do 17 časova.

Do sada je na FLEX programu učestvovalo 900 učenika i učenica iz Srbije, a ovo je prilika da se pridružite globalnoj mreži mladih lidera koji su prošli kroz ovu izuzetnu obrazovnu i kulturnu razmenu.

Instagram nalog preko koga se možeš dodatno informisati.

Prijave su otvorene do 10. oktobra 2024.

"Otkrivajući FLEX, otkrivaš svet!"