Politika

Goran Petrović: Dimitrijević na čelu JP VIK Požarevac do poslednje kapi vode

Povodom problema sa vodosnabdevanjem u gradu, Goran Petrović, potpredsednik SSP i narodni poslanik izdao je saopštenje koje prenosimo u celosti.

"Požarevljani se čitavog leta suočavaju sa restrikcijama vode zbog nesposobnosti naprednjačke vlasti da za 12 godina reši pitanje vodosnabdevanja. Penzioner Aleksandar Dimitrijević, direktor JKP "Vodovod i kanalizacija" sa 200.000 dinara plate, krivicu za svoju nesposobnost prebacuje na neposlušne građane, koji troše vodu preko mere koju bi im on odredio da može. Iako je Vodovod u kolapsu Dimitrijević i ne pomišlja na ostavku.

Uprkos preporuci  Agencije za sprečavanje korupcije za razrešenje Dimitrijevića, to ne pada na pamet ni gradskoj vlasti, na čelu sa gradonačelnikom, Sašom Pavlovićem. Da li je afera iznajmljivanja lokala od javnog izvršitelja, po ceni od 400 evra dnevno, uzrok ove neraskidive veze ili je po sredi nešto drugo ostaje da se vidi. U svakom slučaju ovo javno preduzeće je od nekada ugledne firme postalo najveći gubitaš, na šta smo ukazivali godinama, pa očigledno više nije u stanju da obavlja poslove zbog kojih je osnovano. Sada je sasvim jasno da dok čekamo Fabriku vode, koju je gradonačelnik obećao još u prošlom mandatu, Požarevljani treba da se pripreme na sve češće restrikcije vode.


Zarad građana neophodno je da podnesu ostavke, kako direktor Aleksandar Dimitrijević, tako i gradonačelnik Saša Pavlović, kao najodgovorniji za gubitaški status ovog preduzeća i ugrožavanje redovnog vodosnabdevanja građana."

FOTO: SSP