Moj grad

Seču i orezivanje stabala i grana radiće preduzeće iz Beograda

Igralište Nivea

Igralište Nivea

Ugovor za javnu nabavku usluga za održavanje drvenastih biljaka na javnim zelenim površinama u Požarevcu i Kostolcu dodeljen je firmi “Biodekor doo Beograd”.

Firma Biodekor je ponudila uslugu održavanja drvenastih biljaka po ceni od skoro 3 miliona dinara sa porezima, milion dinara manje od procenjene vrednosti nabavke.

 U pitanju je povremena usluga na osnovu potreba koja uključuje orezivanje, formiranje kruna drveća, i druge radove na hortikulturnom održavanju i uređenju. Održavanje drvenastih biljaka vrši se auto-dizalicom koju obezbeđuje komunalno, a ukoliko nije upotrebljiva, ponuđač treba da koristi svoju.

Poslovi uključuju orezivanje stabala, seča grana, slaganje grančica uz stazu i čišćenje terena od lišća i piljevine. Takođe je uključena sanitarnu seču stabala, obaranje i seča na manje komade, kao i čišćenje terena. Usluga mora biti izvršena u roku ne dužem od 24 sata od poziva naručioca.

Radove treba obavljati stručno i kvalitetno, u skladu sa normativima i standardima, osim toga treba zaštititi okolne spomenike, staze i spomen obeležja i snositi troškove u slučaju štete.

U opisu posla stoji i da treba angažovati radnike obučene za rad na visini i koristiti propisana zaštitna sredstva.