Društvo

Najtopliji meseci su iza nas: Ipak, i danas do 36 stepeni

FOTO: Boom93/R. Momirović

FOTO: Boom93/R. Momirović

Po jutru se poznaje da su najtopliji meseci za nama i da smo zakoračili u septembar. Sveže je, a trentuno najhladnije u Sjenici, gde je izmreno svega 8 stepeni.

Nakon hladnog jutra, tokom dana će biti toplo i osetno toplije nego što je prosek za početak septembra. Temperatura će danas biti do 35-36 stepeni, tako da i danas ostaje na snazi narandžasti meteoalarm.

Pod uticajem vrlo tople vazdušne mase ostajemo do 6. septrembra, naš region je ponovo najtopliji deo Evrope. U nastavku dana postpeno toplije i vedro. Najviše sunčanih sati će biti na severu Srbije, dok će na jugu biti nešto više oblaka, a moguća je i posle podne slaba kiša u planinskim krajevima. Vetar i danas slab, promenljivog smera. Maksimalna temperatura od 31 stepen na jugu, do 36 stepeni na severu zemlje.

U sredu i četvrtak u većem delu zemlje pretežno sunčano, samo će u brdsko-planinskim krajevima južne i zapadne Srbije biti uslova za pljuskove i grmljavinu. U petak vreme nestabilno u celoj zemlji, uz više oblaka će biti pljuskova i grmljavine i u nižim i u višim krajevima.

Temperatura će upravo do petka biti preko do 35 stepeni, a zatim nas očekuje osveženje i temperatura do 30.