Moj grad

Posle šest godina pauze ponovo otvoren vrtić

FOTO: Boom93/N.Stojićević

FOTO: Boom93/N.Stojićević

Predsednik opštine Nikola Vučen danas je, prvog dana nove školske godine, u Maloj Plani posetio osnovnu školu u kojoj je posle šest godine počela ponovo sa radom pripremna predškolska grupa, izdvojeno odeljenje vrtića Leptirić.

Predškolci iz ove mesne zajednice dobili su potpuno opremljen prostor po svim standardima namenjen deci predškolskog uzrasta.

PU „Čija Jova Zmaj“ u proteklih nekoliko godina otvorilo je osam izdvojenih odeljenja koja su namenjena deci za pohađanje pipremnog predškolskog programa i to, u Cerovcu, Ratarima, Pridvoricama, Vlaškom Dolu, Baničini,Glibovcu, Počevici i Mlaoj Plani.


“I ove godine nastavljamo sa uređenjem objekata predškolske ustanove kako bi naša deca imala što bolje uslove za boravak u vrtićima, igru i druženje sa svojim vršnjacima i sticanje prvog stepena obrazovanja”, rekao je Vučen.


Ove godine u vrtićima predškolske ustanove upisano je preko 1300 mališana, dok je za pripremni program upisano 343 predškolaca.


Svim predškolscima, đacima prvacima i učenicima osnovnih i srednjih škola predsednik opštine poẓ̌eleo je srećnu i uspešnu novu školsku godinu