Sport

FSS smenio Šurbatovića i Tanjgu

FOTO: Youtube screenshot

FOTO: Youtube screenshot

Fudbalski savez Srbije smenio je u utorak Jovana Šurbatovića i Miroslava Tanjgu, potvrdila je i srpska kuća fudbala ekskluzivno saznanje Sport kluba.

Vanredna sednica održana je u toku dana, prenosi Sport klub.

Članovi IO FSS izjasnili su se telefonskim putem i odmah po završetku sesije na zvaničnom sajtu srpske kuće fudbala objavljena je kratka informacija.

„Putem video konferencijske veze održana je sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije. Odlukom IO Jovan Šurbatović više nije generalni sekretar organizacije.

Šurbatović je od 1. avgusta 2016. godine obavljao dužnost zamenika generalnog sekretara, a nedugo zatim, 9. decembra 2016. godine izabran je za generalnog sekretara FSS. Članovi Izvršnog odbora izrazili su istovremeno zahvalnost Šurbatoviću na dosadašnjoj saradnji i poželeli mu uspeha u daljoj karijeri.

FSS je prekinuo saradnju sa Miroslavom Tanjgom, direktorom sportskog sektora. I njemu je izražena zahvalnost na saradnji uz želje za uspehom u budućnosti“, saopštio je Fudbalski savez Srbije.

Samo dan ranije, članovi najužeg rukovodstva nisu ni raspravljali o (ne)poverenju generalnom sekretaru, iako je selektor Dragan Stojković insistirao kod predsednika Dragana Džajića da se i ta tačka uvesti u dnevni red. Predlog nije prošao i kad se činilo da je priča zaključena, otvorena je nova!

Jutro posle zasedanja u Beogradu režiran je neverovatan obrt. Prema informacijama do kojih je došao Sport klub stiglo je „naređenje sa vrha“ i sednica je zakazana po hitnom postupku. Sa jasnim zadatkom delegatima da smene generalnog sekretara i jednog od direktora u sistemu FSS.

U istom paketu sa Šurbatovićem, našao se i Miroslav Tanjga. Direktor sportskog sektora mesecima je „trn u oku“ selektora, izgleda da je u međuvremenu ostao i bez leđa, zbog čega je dobio otkaz.