Društvo

Srbija se odbranila protiv Španije, žal za šansom Jovića

FOTO: Pexels

FOTO: Pexels

Kreće novi ciklus Lige nacija, a najbolji srpski fudbaleri debituju u najjačoj A diviziji protiv najtežeg mogućeg protivnika, aktuelnog evropskog prvaka - Španije. Poluvreme 0:0.

Utakmica protiv Crvene furije na programu je večeras u Beogradu od 20.45, dok je za nedelju zakazan drugi meč protiv selekcije Danske u Kopenhagenu. U ovoj grupi nalazi se još selekcija Švajcarske.

Srbija je dobrim rezultatima u prethodnom ciklusu Lige nacija izborila pravo da se prvi put nadmeće u elitnoj diviziji ovog takmičenja, ali prve utakmice ne dolaze u najboljem trenutku za Orlove.

Španija je nedavno na ubedljiv način osvojila EURO 2024 u Nemačkoj, dok su izabranici Dragana Stojkovića Piksija na istom takmičenju potpuno razočarali i zauzeli poslednje mesto u svojoj grupu u konkureniciji Engleske, Danske i Slovenije.

Stojković je primoran da Crvenoj furiji suprotstavi potpuno novi tim. Neki dugogodišnji reprezentativci poput kapitena Dušana Tadića oprostili su se od nacinalnog tima, dok je veliki broj standardnih reprezentativaca iz različitih razloga otkazao učešće protiv Španije i Danske poput Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića, Sergeja Milinkovića SavićaMiloša Veljkovića, Nemanje Maksimovića

Utakmica je na programu večeras od 20.45 na stadionu „Rajko Mitić“, dok se meč protiv selekcije Danske igrao u nedelju od 18 časova na stadionu Parken u Kopenhagenu.