Moj grad

Završeno školsko takmičenje u plivanju: 27 prvoplasiranih idu u Kragujevac na republičko (VIDEO/FOTO)

Okružno školsko takmičenje u plivanju održano je danas na gradskom bazenu. S obzirom na značajan odziv dece, organizatori su zadovoljni kako su se stvari odvijale, bez ikakvih incidenata. Sportski centar je pružio značajnu podršku, što je doprinelo uspešnom održavanju manifestacije.

Pored velikog broja učesnika, zabeleženi su i neki izuzetni rezultati. "Veći odziv dece nego što smo očekivali, kao i nekoliko izvanrednih nastupa, daju nam velike nade za predstojeće takmičenje u Kragujevcu za 2,5 meseca," izjavio je Lazar Miletić, sekretar Saveta za školski sport.

Redakcija Boom 93 čestita svim prvoplasiranim takmičarima, koji će se boriti na republičkom takmičenju u Kragujevcu. Posebnu pažnju skrenule su nam prvoplasirane takmičarke, sestre bliznakinje Maša i Lena Stojanović.

Inače, kao strastveni ljubitelj ovog sporta, Miletić veruje da bi zatvoreni bazen bio ključan za dalje unapređenje sportskih aktivnosti i postizanje još boljih rezultata. "Plivanje je jedan od najvažnijih sportova za pravilan i zdrav razvoj naše dece," istakao je.


Podsetimo, takmičenje je obuhvatilo osnovce i srednjoškolce koji su se nadmetali na 50 odnosno 100 metara u svim disciplinama. Iako su se srednjoškolci suočili sa većim izazovima, njihova fizička spremnost omogućila je uspešno nastupanje. Zbog manjeg broja srednjih škola u odnosu na osnovne, odziv je bio manji, ali su prisutni takmičari prikazali izuzetne veštine u svim disciplinama.


Miletić je takođe napomenuo da su planovi i programi vođeni prema Savezu školski sport Srbije, uz dodatak rekreativnih i promotivnih ideja.

"Planiramo da u sledećoj godini uključimo vaterpolo u naš program, kako bi učenici imali priliku da se bave i ovim sportom. Ove godine su se vredno pripremali, te je moguće da ćemo već sledeće godine organizovati vaterpolo utakmice između škola," dodao je.
Takmičenje u plivanju je pokazalo da su sportske aktivnosti u našem gradu u uzletu, a planovi za budućnost trebalo bi da još više razviju popularizaciju ovog sporta među mladima.

Caption