Društvo

Najzad svežije, danas maksimalno 30 stepeni

FOTO: Boom93/T.Spasojević

FOTO: Boom93/T.Spasojević

Za vikend vreme nestabilno, biće i sunca i kiše, sve to uz jaku košavu i temperaturu oko 30 stepeni. Subota je svanula sa kišom i grmljavinom i osetno svežijim vremenom nego prethodnih dana.

Na zapadu Evrope uticaja na vreme ima ciklon koji donosi nestabilno vreme i padavine, dok je na istoku visok vazdušni pritisak i vedro je. Mi smo na granici sistema, pa će kod nas vreme biti promenljivo, i biće i kišnih i suvih perioda.

U posle podne će na severu biti vedro, a kišna zona će otitći na jug i istok. Duvaće umerena do jaka košava, sa najjačim intenzitetom u Banatu i Pomoravlju. Maksimalna temperatura od 28 do 31 stepen.

Podaci sa sajta Weather2umbrella pokazuju da će u Požarevcu danas biti sunčano i vetrovito, uz maksimalnu temperaturu do 30 stepeni.

U nedelju vreme pretežno vedro u celoj Srbiji, i toplije nego u subotu, biće preko 30 stepeni. Nova radna nedelja donosi novi talas kiše i novo zahlađenje. Od ponedeljka do petka će biti nestabilno, uz smenu suvih i kišnih perioda, temperatura će biti oko 25 stepeni.