Društvo

Košava, a biće i kiše, temperatura do 30 stepeni

FOTO: Ilustracija/Pixabay

FOTO: Ilustracija/Pixabay

Jutro je vetrovito, košava duva umerenim i jakim intenzitetom, oblačno je i prijatno. Biće danas i kiše, mada će nam više značiti kabanica, jer nam kišobran na ovako jakom vetru neće puno značiti.

Vreme će danas biti jako vetrovito, aktiviran je žuti i narandžasti meteoalarm. Pored toga će biti hladnije za nekoliko stepeni u odnosu na vikend, i maksimalno će se kretati oko proseka za prvu dekadu septembra.

Došlo je tokom vikenda do formiranja ciklona u Đenovskom zalivu, i taj ciklon će i narednih dana imati uticaja na vreme u našem regionu. Najpre će jutro biti suvo i tmurno. U celoj Srbiji će biti pretežno oblačno, ali se padavine u toku narednih sat-dva ne očekuju. Nakon toga stižu kišonosni oblaci sa zapada, koji će prvo zahvatiti zapad, severozapad i jugozapad Srbije, i tu se očekuje kiša već posle 11h. Kišna zona će se kako dan bude odmicao širiti i do kraja dana se kiša očekuje u celoj zemlji. Posle podne i uveče očekujemo obilne padavine i grmljavinu.

Vetrovito u danu pred nama, mada će vetar oslabiti u odnosu na prethodnu noći. Košava će u Beogradu biti do 40km/h, a u Banatu i Pomoravlju i do 80km/h. Uveče se očekuje slabljenje vetra. Uprkos vetru i kiši, danas neće biti mnogo hladno, temperatura od 25 do 30 stepeni.

U nastavku nedelje vreme promenljivo, nalik jesenjem.

Sutra prestaje da duva košava, vetar menja svoj smer na severni, a severac će nam doneti pad temperature. U utorak ostaje kišovito, uz postepeno razvedravanje krajem dana, maksimalna će biti ispod 25 stepeni. U sredu na severu i zapadu bez kiše, dok će na istoku i jugu i dalje biti uslova za padavine. Od četvrtka više sunca, uz porast temperature, dok petak donosi novo zahlađenje i novi talas kiše.