Politika

Gradski odbor SSP: Radovi u ulici Radomira Milenića Rusa nisu adekvatno obeleženi

FOTO: Gradski odbor SSP

FOTO: Gradski odbor SSP

Gradski odbor Stranke slobode i pravde prosledio nje našoj redakciji saopštenje o radovima koji se trenutno izvode u ulici Radomira Milenića Rusa.

Kako se u saopštenju navodi, po ko zna koji put se u Požarevcu nešto kopa.

"Ovog puta u ulici Radomira Milenića Rusa, koja je u centru grada. Sve to bi bilo u redu, ali nigde ne postoji tabla na kojoj je naznačeno ko je izvođač radova, po kom projektu se izvode radovi, po kojoj građevinskoj dozvoli, ko je investitor i dokle će radovi trajati.

FOTO: Gradski odbor SSP

Ne postoje ni adekvatne bezbednosne mere za stanare okolnih zgrada i pešake. Radnici koji izvode radove raznose materijal neplanski, a na gradilištu se ne može videti odgovorno lice. Takve situacije se stalno ponavljaju, ulice se iskopavaju, a vi građani, čuvajte se, jer ništa nije sigurno!

Gospodine Pavloviću, podsećam Vas da Uredba o bezbednosti i zdravlju na radu na privremenim ili pokretnim gradilištima reguliše sve zakonske obaveze izvođača radova. Proverite sa svojim saradnicima šta u se u njoj nalazi, a ovako neodgovoran i nestručan pristup na bilo kom radilištu opasan je po građane koji u neposrednoj blizini prolaze ili žive, ali i po radnike koji izvode te poslove", navodi se u saopštenju.

FOTO: Gradski odbor SSP