Moj grad

Počinje Festival evropskog filma: Večeras u Centru za kulturu grčki film "Dodo"

U Centru za kulturu Požarevac počinje Festival evropskog filma, jedinstvena revija ostvarenja sedme umetnosti iza kojih stoje evropske i gostujuće produkcije.

Filmovi će se puštati u maloj sali Centra za kulturu. Ulaz je slobodan. 

Večeras u 20 h biće biti prikazan film "DODO" (Grčka) - romantična komedija, drama

Dodo, ptica koja je nestala pre 300 godina, pojavljuje se u Atini u luksuznoj rezidenciji porodice na ivici propasti za koju je počelo odbrojavanje: 38 ključnih i spasonosnih sati koji ih dele od braka njihove ćerke sa bogatim naslednikom. Granice između razuma i ludila biće testirane i situacija će uskoro izmaći kontroli.


11.09.2024. u 18,00 sati ,,NHA FALA” (Portugal, Luksemburg, Francuska,  Gvineja BIsao) 

Mlada Afrikanka saznaje da za pronalaženje ljubavi i sreće ne mora da se dolazi žrtvovanjem sopstvenog identiteta. U romantičnom mjuziklu "Moj glas", mlada i lepa, Vita (Fatou N'Diaie) odlučuje da napusti svoj dom u zapadnoj Africi da bi studirala u Parizu. Pre nego odlaska, njena majka (Bia Gomes) je podseća na porodičnu kletvu koja kaže da će svaka žena u njihovoj lozi koja peva biti ubijena. Vita odlazi da započne svoj novi život.


11.09.2024. u 19,30 sati ,, NOME” (Gvineja Bisao, Francuska, Portugal, Angola)

Gvineja Bisao, 1969. Nasilni rat između portugalske kolonijalne vojske i gerilaca Afričke partije za nezavisnost Gvineje i Zelenortskih ostrva. Nome napušta svoje selo i pridružuje se makiji. Posle godina vratiće se kao heroj, ali će radost uskoro ustupiti mesto gorčini i cinizmu.


12.09.2024. u 18,00 sati ,,OMEN” (Holandija) 

Nakon Kofijevog povratka svom rodnom mestu, nakon što je izopšten od strane njegove porodice, OMEN (AUGURE) je film o četiri osobe optužene da su
veštice i vračevi. Uprskos tome, oni nalaze put da vode jedni druge udaljeni od svoje društveno nametnute sudbine.

12.09.2024. u 20,00 sati ,,LAMB” - porodična drama (Etiopija, Francuska, Nemačka, Norveška)

Kada se etiopski dečak useli kod dalekih rođaka, on sa sobom vodi i ovcu svog ljubimca, ali predstojeći praznici predstavljaju opasnost za njegovog voljenog prijatelja.


Svi filmovi su sa titlovima na srpskom jeziku, osim filma ,,LAMB” koji ima titl na engleskom jeziku.