Moj grad

Novi film Jorgosa Lantimosa u Bioskopu CzK

Foto: YouTube printscreen/MCF MegaComFilm

Foto: YouTube printscreen/MCF MegaComFilm

U Bioskopu Centra za kulturu ovog vikenda na repertoaru je šest filmova, među kojima je i novi film reditelja Jorgosa Lantimosa "Sva lica dobrote".

Jorgos Lantimos reditelj je koji je sa filmom "Jadna stvorenja" ostvario veliki uspeh. Naime, ovo ostvarenje dobitnik je četiri Oskara. 

Ema Stoun, koja je dobila Oskara za najbolju žensku ulogu u filmu "Jadna stvorenja", ima ulogu i u Lantimosovom novom ostvarenju "Sva lica dobrote".

"Sva lica dobrote" je tročasovni triptih. Čine ga tri priče u kojima isti glumci tumače različite uloge. Prva priča govori o čoveku koji nema mnogo izbora, ali pokušava da preuzme kontrolu nad svojim životom, druga prikazuje policajca uznemirenog što njegova žena, nakon što je nestala i vratila se, sada predstavlja potpuno drugačiju osoba, a treća o ženi koja je odlučna da pronađe nekog drugačijeg. 

Pored Eme Stoun, u filmu glume Vilem Dafo, Džesi Plemons, Margaret Kvoli, i Hong Čau.

Svetsku premijeru imao je na Filmskom festivalu u Kanu, gde je Džesi Plemons osvojio je nagradu za najboljeg glumca. U filmu tumači uloge pokornog biznismena, ožalošćenog policajca i biseksualnog pripadnika kulta. Kako pišu mediji, film je u Kanu izazvao petominutne ovacije.

Film "Sva lica dobrote" otvorio je ovogodišnji Filmski festival na Paliću. 

U Bioskopu Centra za kulturu biće prikazan u petak, 13. septembra, u 17 časova.

Na repertoaru su i sledeći filmovi:

  • "Izumitelj" ⎯ 13. septembar u 15 časova i 15. septembar u 16 časova;
  • "Ne govori zlo" ⎯ 13. septembar u 20 časova i 15. septembar u 20.30 časova;
  • "Snovi jednog robota" ⎯ 14. septembar u 16 časova;
  • "Bitlđus Bitlđus" ⎯ 14. septembar u 18 časova i
  • "Girl You Know It's True" ⎯ 14. septembar u 20 časova i 15. septembar u 18 časova. 

"Izumitelj" je animirani film koji govori o životu Leonarda da Vinčija. Dok izmišlja leteće sprave, ratne mašine i proučava leševe, Leonardo da Vinči se bavi smislom samog života uz pomoć francuske princeze Margarite od Navare. 

"Ne govori zlo" prikazuje američku porodicu koja dobija poziv šarmantne britanske porodice sa kojom su se sprijateljili na odmoru, da provedu vikend na njihovom idiličnom seoskom imanju. Ono što započinje kao odmor iz snova ubrzo se pretvara u vrišteću psihološku noćnu moru.

"Snovi jednog robota" je francusko-španski animirani film, prikazan na Filmskom festivalu u Kanu.

Pas živi na Menhetnu i umoran je od usamljeničkog života. Jednoga dana odlučuje da sebi naruči prijatelja robota. Njihovo prijateljstvo cveta, postaju nerazdvojni, vodeći život karakterističan za Njujork osamdesetih godina prošlog veka. Jedne noći pas je prisiljen da ostavi robota na plaži, što ga čini veoma tužnim i postavlja se pitanje da li će se ponovo sresti.

Ovaj film prošle godine prikazan je na Kids Fest-u u Srbiji.

U filmu "Bitlđus bitlđus", nakon neočekivane porodične tragedije, tri generacije porodice Dic vraćaju se kući u Zimsku reku. Njihovi životi se okreću naglavačke kada Lidijina buntovna ćerka tinejdžerka Astrid otkrije misteriozni model grada na tavanu i slučajno otvori portal u zagrobni život.

Sa nevoljama koje nastaju u oba sveta, samo je pitanje vremena kada će neko tri puta izgovoriti Bitlđusovo ime i ponovo prizvati njegov jedinstveni nestašluk.

Na Venecijanskom filmskom festivalu film Tima Bartona izazvao je ovacije koje su trajale više od četiri minuta. 

Majkl Kiton se u ovom filmu vratio ulozi Bitlđusa, a u ostalim ulogama pojavljuju se Džena Ortega, Vinona Rajder, Ketrin O’Hara, Jastin Teru, Monika Beluči i Vilem Defo.

"Girl You Know It's True" biografski je film o grupi Milli Vanilli. Mili Vanili je muzički duo osnovan 1988. u Minhenu. Na vrhuncu njihove slave, kada grupa osvaja nagradu Gremi, istina napokon izlazi na videlo i to zbog tehničke greške na matrici usred nastupa uživo: oni ne pevaju već samo pomeraju usne na glasove pravih pevača. Osim toga što govori o jednom od najvećih muzičkih skandala, o usponu i padu, ovaj film je podsetnik na period i muziku 80. godina.

Karte za filmove mogu se kupiti na Biletarnici Centra za kulturu, po ceni od 300 dinara.

Biletarnica će danas, 12. septembra raditi do 20 časova. U petak, 13. septembra, radno vreme je od 14.30 do 20 časova, u subotu, 14. septembra, od 15.30 do 20 časova, a u nedelju, 15. septembra radno vreme je od 15.30 do 20.30 časova.