Politika

Vučić: Struka će odlučivati o litijumu, posle Loznice poraslo poverenje u vlast

N1 screenshot

N1 screenshot

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je večeras odbacio stavove opozicije u vezi eventulanog iskopavanja litijuma, te ponovio da će struka o tome da donese odluku.

Vučić je na konferenciji za novinare u Beogradu kazao i da je, posle njegovo boravka u lozničkom kraju, gde je nekoliko danas razgovora s ljudima o litijumu, poraslo poverenje u vlast.

"Sinoć sam video najnovija istraživanja (političkog rejtinga) pošto su rekli da je posle Loznice palo (poverenje) nama a porasla njima...naši procenti su skočili a njihovi i onako mali pali", kazao je.

Vučić je, upitan o kritikama iz opozicije na račun američkog ambsadora Kristofera Hila, kazao da je to diplomata sa kojim može da se razgovara.

Kazao je da sa njim nije saglasam po pitanu Kosova kao i po mnogim drugim pitanjima, ali da je, kako je objasnio "to čovek sa kojim možete otvoreno da razgovorate i teške razgovore da imate".

"Ali nije lako takvim ljudima da razumeju kada im kažu da će sumporna kiselina da ključa na 200 stepeni i da će ljudima da rastu rogovi", kazao je Vučić.