Društvo

Počele pripreme za grejnu sezonu

Ilustracija/pixabay

Ilustracija/pixabay

Javno preduzeće „Toplifikacija“ trenutno obavlja pripreme za početak grejne sezone u Požarevcu i Kostolcu.

Zlatko Cvejić, izvršni direktor tehničkih poslova, razvoja i investicija u JP “Toplifikacija”, za Boom 93 kaže kako su krenuli sa pripremama za grejnu sezonu koje uključuju punjenje postojećeg sistema

"Punjenjem sistema krenuli smo prošlog utorka", rekao je Cvejić.

Radovi u gradu, na već postojećem sistemu i ostalim delovima toplifikacione mreže su obavljeni.

"Trenutno se odvijaju radovi u ulici Radomira Milenića Rusa koje ćemo privesti kraju do početka grejne sezone, a ostratak sistema ide po nekom planu punjenja i spremamo se za grejnu sezonu", kaže Cvejić.

Podsetimo, grejna sezona zvanično počinje 15. oktobra.

"Od 1. oktobra pa na dalje ako budu vremenski uslovi takvi da tri dana za redom u 21h temperatura bude 12 stepeni ili niža to su neki zakonski uslovi za prevremeni početak grejne sezone", podsetio je Cvejić.

Ove godine je priključeno oko 150 novih korisnika, dok je više od 100 još uvek na čekanju, a njihovo uključivanje se predviđa do kraja godine.

Počele su pripreme za grejnu sezonu i u Kostolcu

Gradska opština Kostolac je od subote, 14. septembra, započela je punjenje vodom i testiranje pritiska sekundarnih instalacija daljinskog grejanja.

Svi korisnici se mole da otvore ventile na radijatorima i da pažljivo prate stanje svojih instalacija u stanovima i kućama kako bi se osigurala pravilan rad sistema.

Ukoliko primetite bilo kakve probleme ili imate pitanja, slobodno se obratite dežurnoj službi na telefone:

012/241-703
064/877-59-94