Moj grad

I ove godine akcija besplatnog upisa predškolaca i prvaka u Biblioteku

Foto: S.Lisac

Foto: S.Lisac

Biblioteka "Centar za kulturu" Kladovo i ove godine nastavlja akciju besplatnog upisivanja učenika prvog razreda i dece predškolskog uzrasta u Biblioteku i Bibliobus.

Akcija se obnavlja svake godine, sa upisom nove generacije učenika, uz saglasnost i logistiku škola i predškolske ustanove.

Kako se navodi na sajtu Biblioteke, cilj je da se najmlađi čitaoci približe čitalaštvu i knjizi i da se stvori navika čitanja i korišćenja bibliotečkih fondova.

Praksa je biblioteke u Kladovu da deca od najranijeg doba pa do završetka 4. razreda osnovne škole mogu besplatno korisititi usluge Biblioteke.

Bibliobus, odnosno pokretna biblioteka, radi 14 godina i obilazi 11 udaljenih naselja opštine Kladovo i to: Tekiju, Novi Sip, Kostol, Malu Vrbicu, Veliku Vrbicu, Rtkovo, Korbovo, Vajugu, Milutinovac, Brzu Palanku i Podvršku. Usluge za sve korisnike bibliobusa su i dalje besplatne, navodi se na sajtu Biblioteke.

Svečana dodela članskih kartica Biblioteke i Bibliobusa biće upriličena u toku obeležavanja Dečje nedelje, u periodu od 7. do 11. oktobra 2024. godine i tada će zaduženi bibliotekar upoznati učenike sa načinom rada i mogućnostima koje im pruža Biblioteka, odnosno Bibliobus. Biće upriličen i prigodni program.