Društvo

Sergej Trifunović ponovo priveden u Hrvatskoj, biće izveden na splitski sud

N1/Printscreen

N1/Printscreen

Hrvatska policija privela je glumca Sergeja Trifunovića na graničnom prelazu Bajakovo i on će tokom dana biti doveden na sud u Splitu, objavili su danas hrvatski mediji.

Glumac je priveden oko ponoći na ulazu u Hrvatsku.

Splitsko-dalmatinska policija potvrdila je da je glumac priveden vezano za objavu na društvenoj mreži od  10. septembra prošle godine u kojoj je "muškarac omalovažavao i vređao policijske službenike".

Policija je navela da je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je "muškarac ostvario obeležja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira radi čega je doveden u službene prostorije", prenela je N1 televizija na portalu.

Nadležnom opštinskom prekršajnom sudu policija će protiv Trifunovića podneti optužni predlog.

Policija je podsetila da je Trufunović na društvenoj mreži "objavio tekst neprimerenog sadržaja kojim je ujedno na grub način omalovažavao policiju i policijske službenike, navodeći da su splitski policajci iznudili preko hiljadu evra".

"Nadam se da ćete od tih para sašiti sebi lepe, crne uniforme po uzoru na Francetićeve i da će vaše majke na koje se ovom prilikom po…. po članovima 5, 17 i 36 biti konačno zadovoljne svojom primitivnom kopiladi", citirala je policija neke od Trifunovićevih izjava, preneo je N1.

Uz to on je policijace nazvao "vlaškim brabonjcima" i pozvao ih da "slobodno raspišu još jednu poternicu".

Trufunović je u septembru prošle godine u dva dana u Splitu kažnjen zbog više prekršaja protiv javnog reda i mira i vređanja policije, a potom dobio i jednogodišnju zabranu ulaska i boravka u Evropskom ekonomskom prostoru, odnosno šengenskoj zoni.

Prvi prekršaj počinio je na gradskoj plaži Kašjuni, gde je bez uzice, među kupače pustio svog nemačkog ovčara. Građani su pozvali policiju, koju je glumac po dolasku na plažu, vređao.

Za to je na prekršajnom sudu kažnjen s 500 evra, ali je ponovno u centru Splita pustio psa bez nadzora za šta je na istom splitskom sudu kažnjen s 200 evra.

Zbog vređeanja policije na društvenoj mreži, kažnjen je i treći put. Kaznu od hiljadu evra platio je na graničnom prelazu Bajakovo nakon čega se ponovno oglasio na društvenoj mreži. U svojoj je objavi, između ostalog, napisao je da su ga splitski policajci u 30 sati uhapsili tri puta, psihički ga maltretirali i od njega iznudili više od 1.500 evra.

Hrvatska policija je tada saopštila da je Trufunović u dva dana počinio više prekršaja i time iskazao upornost i nameru da ne poštuje odluke suda i zakonski poredak Hrvatske, zbog čega je dobio jednogodišnju zabranu ulaska u skladu sa Zakonom o strancima.