Film

Danijela Dimitrovska u nastavku Žikine dinastije

FOTO: Youtube/Screenshot

FOTO: Youtube/Screenshot

Snimanje dugoočekivanog nastavka hit serijala "Žikina dinastija" počelo je juče u Beogradu.

Nastavak filmskog hit serijala iz osme i devete decenije 20.veka pod nazivom „Povratak Žikine dinastije“ režira Milan Konjević, i to po scenariju nagrađivane spisateljice i profesorke Fakulteta dramskih umetnosti Milene Marković.

U „Povratku Žikine dinastije“ glavnu ulogu tumači Nikola Kojo, koji se, posle tridesetak godina, vraća liku Mihajla Miše Pavlovića, kojeg je igrao i u originalnoj inscenaciji filma Zorana Čalića. Sada, tri decenije kasnije Miši u Srbiju dolaze sinovi, koje nije dugo video, jer žive sa Natašom u Moskvi. Međutim, kada stignu momci koji nose imena svojih pradeda – Žike i Milana, počinje nova luda godina, prepuna smeha, avanture, ali i porodičnih vrednosti. A igraju ih Nikola Brun i Gavrilo Ivanković.

Iz originalne glumačke postavke tu su ponovo Frau Elza i dragi Boba, odnosno Vesna Čipčić i Vladimir Petrović. Biće tu, kako nam je otkrio producent Ognjen Rakčević, još neki poznati likovi iz prethodnih nastavaka, a sve se odvija pod supervizijom Jovana Markovića, koji je i tvorac popularnog serijala.

Jednu od glavnih uloga igra manekenka i voditeljka Danijela Dimitrovska, kojoj će ovo biti prva rola na filmu, a glumački ansambl čine i Srđan Timarov, Mladen Sovilj, Jovo Maksić, Milena Predić, Slobodan Boda Ninković, Ljiljana Stjepanović… Igraju i made snage Katarina Veljović, Tamara Radovanović i Mina Nenadović, a epizode u „Povratku Žikine dinastije“ imaće i Draško i Zoran Anđić.

I dok je snimanje počelo juče u Beogradu, ekipa će „Povratak Žikine dinastije“, kako nam je rekao Rakčević, snimati i u Pančevu, kao i na atraktivnim lokacijama na Zlatiboru.

Producenti filma su, pored Ognjena Rakčevića i Milan Todorović, Goran Peković i Jovan Marković, a izvršni producent je Ivica Vidanović, odnosno kuće „Talking Wolf Productions“, „Olimp Produkcija“, „Film i Ton“, „Cinnamon Films“..

Filmski centar Srbije podržao je ovaj projekat na konkursu za sufinansiranje proizvodnje dugometražnih igranih filmova sa komercijalnim potencijalom, a nastavak „Žikine dinastije“ naći će se u bioskopima naredne jeseni.

Podsetimo, „Žikina dinastija“ je filmska komedija snimljena 1985. godine u režiji Zorana Čalića, koji je, uz Jovana Markovića potpisao i scenario. Taj film bio je, zapravo, sedmi nastavak filmskog serijala „Lude godine“, koji je rađen od 1977. do 1992. godine. Iako prvobitrno zamišljen kao tinejdžerska priča o problemima mladih, dva iskusna glumca – Dragomir Bojanić Gidra i Marko Todorović od tog serijala naravili su crnohumornu komediju.

Ovaj serijal jedan je od najuspešnijih u istoriji bivše Jugoslavije, a pored Gidre i Todorovića u filmovima su igrali i Jelena Žigon, Dara Čalenić, Rialda Kadrić, Velimir Živojinović, Milan Srdoč, Gala Videnović…