Društvo

Tužilaštvo o vršnjačkom nasilju: Naloženo prikupljanje izjava i dokaza

Foto/ Suđenje /ilustracija pixabay

Foto/ Suđenje /ilustracija pixabay

Više javno tužilaštvo u Pančevu saopštilo je da je obavešteno o slučaju vršnjačkog nasilja objavljenom juče na društvenoj mreži "TikTok“ u kojoj su učestvovale četiri maloletnice - tri šesnaestogodišnjakinje i jedna 15-godišnjakinja.

Kako se navodi u saopštenju objavljenom na sajtu ovog tužilaštva, povodom saznanja Policijske uprave u Pančevu da je na društvenoj mreži „TikTok“ objavljen snimak tuče u Pančevu, u ulici Braće Jovanovića, između Tehničke škole „23. maj“ i Mašinske škole „Pančevo“, u kojoj su učestvovale četiri maloletnice, dežurni javni tužilac je naložio pančevačkoj policiji da uzme izjave od učesnika događaja, preduzme druge radnje radi utvrđivanja okolnosti događaja, te da prikupljene izjave i dokaze dostavi Višem javnom tužilaštvu u Pančevu.

„U toku 2024. godine Višem javnom tužilaštvu u Pančevu je prijavljeno 144 događaja koji sadrže elemente nasilja primenjenih od strane maloletnih lica. Oni obuhvataju krivične prijave i izveštaje zbog krivičnih dela laka telesna povreda, teška telesna povreda, zlostavljanje i mučenje, ugrožavanje sigurnosti, nasilničko ponašanje i nasilje u porodici“, navodi tužilaštvo.

U pogledu ukupnog broj maloletničkih predmeta u tužilaštvu, u 2024. godini je do danas prijavljeno 158, a u 2023. godini 156 osoba, navodi se.