Moj grad

Šta je na bioskopskom repertoaru ovog vikenda?

Pixabay/Ilustracija

Pixabay/Ilustracija

U Bioskopu Centra za kulturu Požarevac ovog vikenda biće prikazano sedam filmova.

Biće prikazani sledeći fimovi:

  • "Izumitelj" ⎯ 20. septembar u 15 časova i 22. septembar u 16 časova,
  • "Transformersi početak" (sinhronizovano) ⎯ 20. septembar u 17 časova i 22. septembar u 18 časova,
  • "Šošana" ⎯ 20. septembar u 19 časova,
  • "Snovi jednog robota" ⎯ 21. septembar u 16 časova,
  • "Smrtonosni susret" ⎯ 20. septembar u 21 čas i 21. septembar u 18 časova,
  • "Supstanca" ⎯ 21. septembar u 20 časova i
  • "Lazarev put" ⎯ 22. septembar u 20 časova.

"Izumitelj" je animirani film koji govori o životu Leonarda da Vinčija. Dok izmišlja leteće sprave, ratne mašine i proučava leševe, Leonardo da Vinči se bavi smislom samog života uz pomoć francuske princeze Margarite od Navare. 

"Transformersi početak" prvi je potpuno CG animirani film o Transformersima. Ovo je neispričana priča o poreklu Optimusa Prajma i Megatrona, zakletih neprijatelja, koji su nekada bili prijatelji, povezani kao braća, koji su zauvek promenili sudbinu Sajbertrona.

"Šošana" je britansko-italijanski politički triler inspirisan istinitim događajima. Prikazan je na ovogodišnjem FEST-u.

Tomas Vilkin je zaljubljen u grad i u Šošanu Boročov. Vilkin radi sa Džefrijem Mortonom u antiterorističkom odredu britanske palestinske policije, jureći Avrahama Sterna, pesnika i vođu podzemlja.

Stern veruje da se Izrael može izgraditi samo nasiljem. Njegove dve glavne mete su Vilkin i Morton. Šošana je, kao i većina stanovnika Tel Aviva, moderna i progresivna. Kako nasilje raste, svi su primorani da biraju na kojoj će se strani boriti.

"Snovi jednog robota" je francusko-španski animirani film, prikazan na Filmskom festivalu u Kanu.

Pas živi na Menhetnu i umoran je od usamljeničkog života. Jednoga dana odlučuje da sebi naruči prijatelja robota. Njihovo prijateljstvo cveta, postaju nerazdvojni, vodeći život karakterističan za Njujork osamdesetih godina prošlog veka. Jedne noći pas je prisiljen da ostavi robota na plaži, što ga čini veoma tužnim i postavlja se pitanje da li će se ponovo sresti.

Ovaj film prošle godine prikazan je na Kids Fest-u u Srbiji.

 "Smrtonosni susret" prikazuje jednu izopačenu avanturu koja se pretvara u brutalan niz ubistava serijskog ubice. Napetost raste kako se protagonisti bore za preživljavanje u ovoj smrtonosnoj igri mačke i miša.

Glavnu ulogu u filmu "Supstanca" tumači Demi Mur. Rediteljka i scenaristkinja Korali Farže za ovo ostvarenje dobila je kansku nagradu za najbolji scenario. Film govori o opsesiji ka stalnim podmlađivanjem i željom za opstankom u surovom svetu smenjivanja i zaboravljanja.

Kada Elizabet Sparkl bude prepoznata kao odgovarajuća prilika za novi proizvod koji je osmislila misteriozna laboratorija, glas sa reklame koju iznenada dobija na USB-u, sa sigurnošću je ubeđuje – da li ste ikada sanjali o boljoj verziji sebe? Morate isprobati ovaj novi proizvod. Zove se Supstanca. Promenila je moj život!

Demi Mur našla se u ulozi zvezda aerobik emisije koja na svoj 50. rođendan dobija otkaz. Nakon šoka koji je usledio, za Sparkl stiže neočekivana ponuda u kojoj se predlaže supstanca koja, kroz replikaciju ćelija čini da Elizabet postane „mlađa i bolja“ verzija sebe.

"Lazarev put", film reditelja Ivana Jovića, svetsku premijeru imao je svetsku premijeru na Internacionalnom filmskom festivalu u Nepalu. Ostvario je uspehe na festivalima u Nepalu, Montrealu, Madridu, na Novom Zelandu. Film se bavi egzitencijalnim pitanjima i potragom za smislom.

Glavnu ulogu u filmu tumači Ivan Bosiljčić. Ovo je priča o uličnom umetniku Lazaru, zarobljenom na tajanstvenom ostrvu, u borbi protiv neobične birokratije koja mu ne dozvoljava povratak kući. Film je sniman na autentičnim lokacijama u Novom Sadu i na grčkim ostrvima Santorini i Folegandros, donoseći jedinstvenu vizuelnu i narativnu estetiku.

Rađen u koprodukciji Srbije i Grčke. Muziku za film potpisuje jedan od najpoznatijih evropskih kompozitora klasične muzike Vasilis Cabropulos.

Cena ulaznice za sve filmove je 300 dinara i može se kupiti na Biletarnici Centra za kulturu Požarevac.

Biletarnica će danas, 20. septembra, raditi od 14.30 do 21 čas, a u subotu i nedelju, 21. i 22. septembra, radiće od 15.30 časova do 20 časova.