Moj grad

Mladi u akciji čišćenja grada

Foto: Boom93/ V.M./ilustracija

Foto: Boom93/ V.M./ilustracija

U subotu, 21. septembra, Omladinski klub Aktivističkog centra "Grad" u saradnji sa učenicima i nastavnicim Ekonomsko-trgovinske škole Smederevo učestvovaće u akciji čišćenja grada, saopštio je Pro.Tok 21.

Akcija će početi u 10 časova ispred Ekonomsko-trgovinske škole, odakle će se krenuti Zelenom maršrutom i očistiti veliki deo grada - sve do Smederevske tvrđave.

Higijenu grada i loše upravljanje otpadom članovi Omladinskog kluba, uz mentorsku pomoć tima Aktivističkog centra "Grad", izdvojili su kao problem koji im najviše smeta i isplanirali su akciju za podizanje svesti kod građana i onih koji donose odluke o ovom važnom pitanju. S obzirom na važnost teme, potražili su saveznike za izvođenje ove akcije kako bi se što više građana, s fokusom na mlade, informisalo o problemu i učestvovalo u čišćenju, u čemu ih je podržala Ekonomsko-trgovinska škola.

Danas je u toj školi održan skeč radi promocije akcije čišćenja.

Kako navode iz Pro.Tok-a 21, Aktivistički centar "Grad" osnovao je Omladinski klub s ciljem da aktivira mlade ljude u Smederevu da se više uključe u društveni život grada i omladinske politike. Ekipa od četrnaestoro mladih aktivno radi na detektovanju problema s kojima se suočavaju građani u ovom gradu i potencijalnih rešenja.