Moj grad

Dačić: U Opštoj bolnici ne postoji lista čekanja za skener

FOTO: Boom93/A.Stepanović

FOTO: Boom93/A.Stepanović

U Opštoj bolnici u Požarevcu ne postoji lista čekanja za snimanje skenerom, već postoji lista zakazivanja do mesec dana, rekao je za Boom93 direktor ove zdravstvene ustanove, dr Draško Dačić.

Povodom najave ministra zdravlja Zlatibora Lončara, da će se u subotu u zdravstvenim ustanovama rešavati liste čekanja na "CT preglede", kontaktirali smo direktora bolnice u Požarevcu da vidimo kakva je situacija sa ovim pregledima u ovoj ustanovi i da li ima liste čekanja.

"Nemamo listu čekanja za skener, već postoji lista zakazivanja do mesec dana. U subotu ćemo raditi preglede skenerom, kako bismo i to čekanje od mesec dana pacijentima skratili", naveo je Dačić.

Podsetimo, ministar zdravlja Zlatibor Lončar je s rukovodiocima zdravstvenih ustanova razgovarao o pripremi za vikend kada će se ponovo obavljati preventivni pregledi i rešavati liste čekanja na "CT preglede".

Lista zdravstvenih ustanova u kojima će tokom vikenda biti obavljani CT pregledi, s terminima, kao i lista zdravstvenih ustanova koje učestvuju u akciji, s detaljnim spiskom vrsta pregleda koji će biti obavljani u svakoj od njih biće istaknute na zvaničnoj internet stranici Ministarstva zdravlja.

Koje preventivne preglede u nedelju građani mogu da urade u Domu zdravlja i Opštoj bolnici u Požarevcu, možete pogledati OVDE.