Moj grad

Održana sednica Opštinskog veća

Foto: J. Milenković/Boom93

Foto: J. Milenković/Boom93

U petak, 20. septembra, u Kladovu je održana 27. sednica Opštinskog veća, na kojoj je usvojeno svih osam tačaka dnevnog reda, navodi se na sajtu Opštine.

"Jednoglasno je usvojen predlog Odluke o pokretanju postupka izrade Lokalnog akcionog plana-Programa za unapređenje položaja mladih u opštini Kladovo za period 2024-2027. Kako se čulo na sednici, izradom ovog planskog dokumenta, između ostalog, obezbeđuje se povećanje mobilnosti mladih", navode na sajtu Opštine Kladovo.

Odbornici su dali saglasnost za predlog Izmene Programa korišćenja budžetske pomoći-subvencija koji je podnelo Društvo sa ograničenom odgovornošću „Zoohigijena i veterina“ Kladovo.

Usvojen je predlog Zaključka o davanju saglasnosti na predlog izmene plana javnih nabavki, kao i Predlog programskog kalendara za dostavljanje i izvršenje programa u oblasti sporta za 2024. godinu iz sredstava predviđenih Odlukom o izmeni i dopuni Odluke o budžetu opštine Kladovo za ovu godinu, a usvojen je i predlog Rešenja o upotrebi sredstava iz tekućih budžetskih rezervi.

Takođe, kako se navodi, na sednici je usvojen zahtev Komisije za tehničko regulisanje saobraćaja gde je u delu Miročke ulice u Kladovu potrebno ugraditi u kolovoz usporivač brzine „ležeći policajac“ i postaviti adekvatnu i prateću vertikalnu signalizaciju, kao i na delu Ulice Edvarda Kardelja u zoni dečjeg igrališta u naselju Mala Vrbica, s ciljem unapređenja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.