Moj grad

Evropska nedelja sporta u Požarevcu počinje sutra - Prvi dan takmičenje u stonom tenisu i trail trka

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

U ponedeljak, 23 septembra počinje Evropska nedelja sporta – Beactive, a prvi događaj biće takmičenje u stonom tenisu pod nazivom “Junior OPEN 2024”. Ovaj događaj okupiće učenike osnovnih i srednjih škola u holu Sportskog centra od 10h.

Organizator programa pri Sportskom centru Marko Veljković ističe da je ovogodišnji program posebno usmeren na najmlađe sugrađane. 

Zvanično otvaranje Eurosporta planirano je za 16:30h na Čačalici, kod Ekološkog doma, gde će se prvi put u Požarevcu održati trail trka u dužini od pet kilometara. „Već imamo oko 20 prijavljenih trkača, a očekujemo da će događaj privući veliku pažnju“, dodao je Veljković.

Drugog dana, takmičenje će se održati na atletskom stadionu “Profesor Jovo Budimir”, gde se organzuje veliki omladinski atletski miting, kao i okružno školsko takmičenje.

"Publika će imati priliku da uživa u sportskom nadmetanju i navija za svoje favorite, uz obezbeđene tribine za gledaoce."

"Najveći događaj ove nedelje biće Točkićijada, zakazana za petak, 27. septembra, od 18:00. U saradnji sa moto klubom Vatreni, deca će najpre imati priliku da nauče o pravilima saobraćaja, a zatim će učestvovati u takmičenju na rolerima, biciklima, trotinetima i rolšulama. „Pripremili smo i nagrade za najbrže takmičare“, ističe Veljković.

Evropska nedeljau sporta – Beactive organuzuju Grad Požarevac, Sportski centar Požarevac i Sportski savez Grada Požarevca u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije već treću godinu zaredom.

Evropska nedelja sporta je događaj pokrenut od strane Evropske komisije. Cilj je razvoj sporta i fizičke aktivnosti. Ovaj događaj se realizuje u zemljama Evrope, ove godine po 10. put. Cilj Evropske nedelje sporta je usmeren na podsticannje građana da se bave fizičkom aktivnošću, bez obzira na godine ili fizičku spremnost, kao i edukacija građana o zdravom načinu života. Učestvuje 40 zemalja sa preko 37 hiljada događaja i 11 miliona učesnika širom sveta. 

Pogledajte ceo program sportskih dešavanja u Požarevcu.

EVROPSKA NEDELJA SPORTA - Be active