Moj grad

Radovi u Čikošu zahtevaju dodatna sredstva

Foto: S.Lisac

Foto: S.Lisac

Izmenjen je ugovor za izvođenje radova na sanaciji krova i fasade objekta u Čikošu. Ugovor sa građevinskim preduzećem LN Kostolac je prvobitno bio vredan 1.205.040,00 dinara sa porezima, a nakon izmene povećan je za oko 600.000,00 dinara.

Ugovor obuhvata demontažu horizontalnih i vertikalnih olučnih kanala, fasadne stolarije, bravarije, postojeće tende i reklamnog panoa, kao i demontažu kompletnog krovnog pokrivača i dotrajale drvene potkonstrukcije.

Foto: S.Lisac

Prema članu 157. stav 1. Zakona o javnim nabavkama, izmena ugovora za dodatne radove je dozvoljena kada nije moguće promeniti izvođača zbog ekonomskih ili tehničkih razloga, kao što je potreba za kompatibilnošću sa postojećom opremom. Takođe, izmena ne bi trebala izazvati značajne poteškoće ili povećati troškove za naručioca.

Grad Požarevac raspisao je javnu nabavku za sanaciju u maju, na koju se javilo sedam ponuđača. Procenjena vrednost radova bila je 1.184.000,00 dinara, a ugovor je zaključen na 1,2 miliona dinara sa porezima. Izmenjen je ugovor za izvođenje radova na sanaciji krova i fasade objekta u Čikošu. Ugovor sa građevinskim preduzećem LN Kostolac je prvobitno bio vredan 1.205.040,00 dinara sa porezima, a nakon izmene povećan je za oko 600.000,00 dinara.

Foto: S.Lisac