Sport

Trkom "Čačalica Trail" zvanično otvorena Evropska nedelja sporta

Foto: J. Milenković/Boom93

Foto: J. Milenković/Boom93

Trkom "Čačalica Trail" zvanično je otvorena Evropska nedelja sporta u Požarevcu.

Trka je okupila preko 150 učesnika različitih generacija. 

Ova trail trka u Požarevcu se održava prvi put.  

Foto: J. Milenković/Boom93

Vladimir Mitić, jedan od tehničkih organizatora trke, objasnio je prilikom otvaranja da je trail trka - trka kroz šume, odnosno prirodu, te da je cilj da stazu čini što manje asfalta. 

Takmičari su trčali na stazi dugoj 5 km, koja je startovala kod Ekološkog doma na Čačalici.

Foto: J. Milenković/Boom93

Milan Jović, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu, zvanično je otvorio Evropsku nedelju sporta u Požarevcu, koja se u ovom gradu organizuje treću godinu za redom. Požarevac je u prethodne dve godine bio dobitnik priznanja "Grad partner".

Foto: J. Milenković/Boom93

Evropsku nedelju sporta organizuju Grad Požarevac, Sportski centar Požarevac i Sportski savez Grada Požarevca u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije.

Prvi događaj u okviru Evropske nedelje sporta bilo je takmičenje u stonom tenisu u Sportskom centru pod nazivom “Junior OPEN 2024”, koje je okupilo učenika osnovnih i srednjih škola.

Sledeći događaj je omladinski atletski miting, odnosno takmičenje za učenike osnovnih iz srednjih škola sa teritorije Braničevskog okruga, koje će početi sutra u 10 časova na Atletskom stadionu "Profesor Jovo Budimir".

Kompletan program pogledajte na LINKU.

Foto: J. Milenković/Boom93

Evropska nedelja sporta događaj pokrenut od strane Evropske komisije. Cilj je razvoj sporta i fizičke aktivnosti. Cilj je usmeren na podsticanje građana da se bave fizičkom aktivnošću, bez obzira na godine ili fizičku spremnost, kao i edukacija građana o zdravom načinu života. Učestvuje 40 zemalja sa preko 37 hiljada događaja i 11 miliona učesnika širom sveta. 

Foto: J. Milenković/Boom93
Foto: J. Milenković/Boom93