Sport

Endiaje i Silas doneli ubedljivu pobedu Zvezdi u večitom derbiju

Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su kao gosti savladali Partizan sa 4:0 u 174. večitom derbiju koji je odigran u okviru devetog kola Superlige.

Na utakmici je briljirao trostruki strelac Šerif Endiaje, a jedan gol je postigao Silas i to u smiraj prvog poluvremena.

Zvezda se nalazi na čelu tabele sa 22 boda i ima utakmicu manje, dok se crno-beli sa 11 osvojenih bodova nalaze na devetom mestu, mada oni imaju dve manje odigrane utakmice.

Crvena zvezda je bila apsolutno bolji rival na meču i zasluženo je slavila.

 
Poveli su gosti u 24. minutu iz penala, a strelac je bio Šerif Endiaje iz penala.

Prethodno je šutirao Elšnik, a lopta je pogodila u ruku Stefana Kovača.

Golman crno-belih Aleksandar Jovanović je pročitao stranu u koju će šutirati napadač Crvene zvezde, ali nije uspeo da zaustavi udarac.

Meč je bio praktično rešen na samom kraju prvog poluvremena.

 
Iz jedne oprezne igre igrači Zvezda su se iznenada našli poprilično visoko, a lopta u kaznenom prostoru crno-belih je došla do tinejdžera Andrije Maksimovića koji ju je samo ćušnuo do Silasa, a ovaj ju je plasirao po zemlji u dalji ugao gola crno-belih.

U drugom poluvremenu je bilo teško Partizanu da igra.

Morali su izabranici Aleksandra Stanojevića da krenu mnogo ofanzivnije u fazi napada, a to je ostavljao prostora na sredini terena za brzonoge fudbalere protivničkog tima.

Lako su igrači aktuelnog šampiona Srbije dolazili do kaznenog prostora Partizana u drugom poluvremenu i tu toj deonici su postigli dva gola, a u oba navrata precizan je bio Endiaje.

 
Svojim drugim golom na meču Endiaje je u 55. minutu doneo tri gola prednosti Zvezdi. Elšnik je dobro proigrao Endiajea, koji je izašao sam ispred golmana Jovanovića, i udarcem po zemlji postigao gol.

 
Devet minuta kasnije sjajni napadač je postigao i svoj treći gol na utakmici.

Prucev je centrirao sa desne strane, a Endiaje je sa nekoliko metara prosledio loptu u gol.

U 78. minutu Duarte je šutirao iskosa sa desne strane ali je u poslednjem trenutku njegov udarac izblokirao Filipović i poslao loptu u korner.

 
U završnici susreta potpuno je opao ritam meča, i Zvezda je bez poteškoća privela meč kraju i zabeležila ubedljivu pobedu u 174. „večitom derbiju“.

U narednom kolu, Zvezda će dočekati Železničar, dok će Partizan u Lučanima gostovati Mladosti.