Hronika

Podignuta optužnica za ubistvo devojčice Danke Ilić

Više javno tužilaštvo u Zaječaru podiglo je optužnicu protiv okrivljenog Dejana Dragijevića, iz sela Zlot i okrivljenog Srđana Jankovića iz sela Luka kod Bora zbog krivičnog dela teško ubistvo u saizvršilaštvu devojčice Danke Ilić.

Protiv okrivljenog Radoslava Dragijevića iz sela Zlot podignuta je optužnica za krivično delo neprijavljvianje krivičnog dela i učinioca i krivičnog dela pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Predloženo je da se prema okrivljenima Dejanu Dragijević i Srđanu Jankoviću produži pritvor od strane Višeg suda u Zaječaru, saopštilo je tužilaštvo.

Telo devojčice Danke Ilić za kojim su organizovane brojne akcije potrage u aprilu, do danas nije nađeno, a veštačenjem njeni biološki tragovi nisu nađeni ni u službenom vozilu borskog vodovoda, za koji su radili optuženi, kao ni u njihovim privatnim automobilima.

Dejan Dragijević i Srđan Janković, osumnjičeni su da su ubili dvogodišnju Danku tako što su je udarili vozilom na putu, a zatim njeno telo ubacili u gepek i ostavili na deponiji.

Rođeni brat Dejana Dragijevića, Dalibor, preminuo tokom policijskog saslušanja 7. aprila.

Dalibor Dragijević je bio osumnjičen da je bratu pomogao da sakrije telo ubijenog deteta.

Radoslav Dragijević je otac okrivljenog Dejana.