Moj grad

Požarevačka gimnazija slavi 162 godine postojanja

FOTO: Boom93/N.Stojićević

FOTO: Boom93/N.Stojićević

Požarevačka gimnazija obeležila je danas 162 godine rada i postojanja.

Prema rečima direktorke Danijele Žukovski, nebo Požarevačke gimnazije ispunjeno je mnoštvom zvezda koje uprkos vremenu i nevremenu sijaju i vode svoje putnike na put života.

Ona je na početku obraćanja prisutnima, navela da se u prethodnih godinu dana ugasilo nekoliko zvezda, odnosno profesora, a da je poslednja od njih profesor Dragoslav Milićević, profesor geografije, a minutom ćutanja odata je počast preminulima.

FOTO: Boom93/N.Stojićević

"Dan škole je prilika da stanemo uz dovratak i urežemo još jednu crtu rasta. Rezultata je mnogo, što pokazuje izuzetan rad nastavnika i zaposlenih u ovoj školi. Sve što deluje jednostavno krije priču posvećenog rada i zalaganja", navela je direktorka.

Žukovski je podsetila na brojne aktivnosti koje su tokom prethodne školske godine organizovane.

Takođe, naglasila je da su učenici na državnim takmičenjima osvojili 27 nagrada u pojedinačnoj, četiri u grupnoj i dve nagrade u međunarodnoj kategoriji.

FOTO: Boom93/N.Stojićević

Povodom rođendana škole dodeljene su zahvalnice pojedincima i organizacijama koji su svojim radom doprineli radu škole.

Takođe, dodeljene su pohvalnice učenicima škole koji su osvojili nagrade na državnim i međunarodnim takmičenjima, kao i profesorima koji su im bili mentori.

FOTO: Boom93/N.Stojićević

Ova ustanova naziv Požarevačka gimnazija nosi od školske 2001/02.godine,  a svoj dan obeležava 24. septembra, kada je 1862.godine Ukazom kneza Mihaila nastala polugimnazija u Požarevcu.

FOTO: Boom93/N.Stojićević