Moj grad

Upravnica zgrade u Braničevskoj: Stanari još uvek raseljeni, otvaramo namenski račun za pomoć

Stanari zgrade u kojoj je izbio požar i dalje su raseljeni. Borave kod prijatelja i rođaka. Jedna porodica se trenutno nalazi u hotelu Dunav, dok su prethodno noći proveli u hotelu Inn. Crveni krst Požarevac obezbeđuje im obroke.

Upravnica zgrade, Slađana Vlahović, izjavila je za Boom 93 da se trenutno radi na prikupljanju dokumentacije potrebne za povratak stanara.

"Tužilaštvo radi na prikupljanju izveštaja koje treba da podnesu policija, vatrogasci, Vodovod, Elektrodistribucija i svi ostali koji su učestvovali u gašenju požara. Tek nakon što se pribavi kompletna dokumentacija, stanari će moći da se vrate u svoje stanove," naglasila je Vlahović.

Trenutna situacija je teška. Peti i šesti sprat zgrade su potopljeni, dok je sedmi sprat potpuno izgoreo. Vlahović dodaje da u ostalim stanovima verovatno nema oštećenja.

Pored toga, Vlahović je najavila otvaranje posebnog računa, dinarskog i deviznog, na koji će građani moći da uplate novac za pomoć ugroženim stanarima. 

"To će biti poseban račun za uplate, namenski za uplate iz Srbije i devizni za inostranstva. Ovaj račun nije vezan za račun koji smo koristili za tekuće održavanje" dodala je.

Građani su pozvani da pruže podršku i solidarizuju se s onima koji su pogođeni ovom nesrećom.

Podsetimo, požar je izbiohttps://boom93.rs/article/37082/pozar-u-branicevskoj-ulici u poslepodnevnim časovima i zahvatio je krov i poslednji sprat zgrade. 

Kako je Boom 93 juče saznao iz Osnovnog javnog tužilaštva u Požarevcu.  požar koji je u subotu oko 14 časova izbio na poslednjem spratu zgrade u Braničevskoj ulici, izazvala je zapaljena spoljna jedinica klime.