Moj grad

Povodom meseca podrške deci oboleloj od malignih bolesti, program za decu u centru grada

Foto: Pixabay ilustracija

Foto: Pixabay ilustracija

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) obeležava Zlatni septembar - mesec podrške deci oboleloj od malignih bolesti, tako što će 27. septembra sa početkom u 16h organizovati program za decu i kreativne radionice u 35 gradova širom Srbije. Ova akcija biće organizovana i u Požarevcu.

Program će u Požarevcu biti organizovan u petak 27. septembra u Tabačkoj čaršiji.

U programu će učestvovati Bolero plesni klub, Arija pevačka grupa, Igraonica Bubica sa svojom maskotom, kao i drugi umetnici i deca.

Akcija će navedenog datuma pored Požarevca biti održana u sledećim gradovima: Beograd, Niš, Novi Sad, Zrenjanin,
Pančevo, Kragujevac, Koceljeva, Valjevo, Ub, Lazarevac, Ivanjica, Sombor, Vranje, Vladičin Han, Kikinda, Subotica, Sremska Mitrovica, Leskovac, Pirot, Lebane, Kruševac, Rekovac, Čačak, Smederevo, Paraćin, Zlatibor, Prokuplje, Vlasotince, Bajina Bašta, Šabac, Ruma, Zaječar, Pećinci.

U Srbiji svakog dana jedno dete oboli od raka. Na nama kao društvu je odgovornost da obezbedimo najbolje moguće uslove i kvalitet lečenja u svim zdravstvenim centrima u Srbiji. To podrazumeva rekonstrukciju/adaptaciju hematoonkoloških odeljenja prema najvišim standardima, ulaganje u opremu i zdravstveni kadar, navodi se u saopštenju NURDOR-a.

Ističe se da zahvaljujući podršci donatora NURDOR kontinuirano radi na ulaganju u svih šest hematoonkoloških odeljenja u zemlji. Godine 2018. izgrađeno je potpuno novo hematoonkološko odeljenje u NIšu i u potpunosti renovirano odeljenje u Kragujevcu. Za 20 godina postojanja ukupno je uloženo više od 3 miliona evra za opremanje svih odeljenja, organizovao stručno usavršavanje lekara i medicinskih sestara. Pred nama je projekat rekonstrukcije hematoonkološkog odeljenja u Institutu za zaštitutu dece i omladine Vojvodine kao i rekonstrukcija hematookološkog odeljenja u Univerzitetskoj dečijoj bolnici u Tiršovoj.