Moj grad

SSP: Još jedan „udar“ na kućni budžet Požarevljana: Grejanje ponovo poskupljuje

FOTO: Gradski odbor SSP

FOTO: Gradski odbor SSP

Gradski odbor Stranke slobode i pravde medijima je prosledio saopštenje u kome pita direktora JP "Toplifikacija" zbog čega će grejanje i ove godine poskupeti.

Saopštenje prenosimo u celosti.

"Požarevačka „Toplifikacija“ najavila je neposredno pred početak grejne sezone, kao što je to bilo i prošle godine, nove i ne baš malo uvećane cene. Ovo je još jedan primer bahatosti aktuelne naprednjačke vlasti u Požarevcu, jer je ponovo izostalo obrazloženje za ovu odluku.

Ostaje nejasno koji su to parametri uticali na poskupljenje ove usluge drugu godinu zaredom.

Gradsko veće je prihvatilo predlog o novom cenovniku JP „Toplifikacija“ i ako on bude usvojen na sednici Skupštine grada, što je izvesno, već od 1. oktobra biće to nov udar po džepu Požarevljana.

Pošto u izveštajima o poslovanju pokuzuju da ostvaruju dobit i sa trenutnim cenama, a kako prema tvrdnjama SNS-a zvanično nema inflacije, pitamo Predraga Jankovića, direktora ovog javnog preduzeća i Sašu Pavlovića, gradonačelnika Požarevca, koji je to razlog za povećanje cene grejanja od u proseku 12 procenata? Da li ste svesni da ljudi u Požarevcu i okolini žive sve teže?

Podsećamo da u gradu i dalje nema investicija, nezaposlenost raste, a plate su za skoro 10 hiljada dinara ispod republičkog proseka", navodi se u saopštenju SSP-a