Moj grad

Pokreće se postupak izbora direktora JKP "Komunalne službe"

FOTO: R. Momirović / Boom93

FOTO: R. Momirović / Boom93

Na današnjoj sednici Skupštine Grada Požarevca usvojena je Odluka o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora Javnog komunalnog preduzeća "Komunalne službe" Požarevac.

Ovom odlukom pokreće se postupak izbora direktora JKP "Komunalne službe". 

Postupak će sprovesti Komisija za sprovođenje konkursa za izbor direktora javnih preduzeća i javnih komunalnih preduzeća Grada Požarevca. 

Kako se navodi u obrazloženju ove odluke, razlog za njeno donošenje sadržan je u činjenici da vršiocu dužnosti direktora JKP "Komunalne službe" Požarevac, Marku Marjanoviću, u januaru 2025. godine, ističe period na koji je imenovan na ovu funkciju. Na funckiju v.d. direktora postavljen je odlukom Skupštine Grada Požarevca od 25.12.2023. godine.

Direktor će biti imenovan na period od četiri godine, navodi se u tekstu Oglasa o javnom konkursu za izbor direktora JKP "Komunalne službe", koji je sastavni deo usvojene Odluke. 

Neki od uslova koje kandidat treba da ispunjava jeste da ima stečeno visoko obrazovanje na osnovnim studijama u trajanju od najmanje četiri godine, odnosno na osnovnim akademskim studijama u obimu od najmanje 240 ESPB  bodova, master akademskim studijama, master strukovnim studijama, specijalističkim akademskim studijama ili specijalističkim strukovnim studijama; da ima najmanje pet godina radnog iskustva na poslovima za koje se zahteva visoko obrazovanje; da ima najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima koji su povezani sa poslovima Javnog komunalnog preduzeća; da poznaje oblast korporativnog upravljanja; da ima radno iskustvo u organizovanju rada i vođenju poslova; da nije član organa političke stranke, odnosno da mu je određeno mirovanje u vršenju funkcije u organu političke stranke.

Oglas javnog konkursa biće objavljen u "Službenom glasniku Republike Srbije", "Službenom glasniku Grada Požarevca", najmanje jednim dnevnim novinama koje se distribuiraju na celoj teritoriji Republike Srbije i na zvaničnoj internet stranici Grada Požarevca.