Društvo

Karavan „Izađi mi na teglu“ sutra u Gradskom parku

FOTO: Prošlogodišnje takmičenje

FOTO: Prošlogodišnje takmičenje

Karavan „Izađi mi na teglu“ u sredu, 2. oktobra stiže u Požarevac. Ekipe koje se odluče da učestvuju u karavanu, imaće mogućnost da osvoje vredne nagrade.

Kako bi se pronašao najbolji recept i rešila misterija gde i ko pravi najbolji ajvar u Srbiji, takmičarski karavan “Izađi mi na teglu” krenuo je u obilazak gradova širom Srbije i u svakom od njih će organizovati jednodnevno takmičenje u pripremanju ajvara.

Prvoplasirana ekipa iz svakog grada takmičiće se na finalnom kulinarskom “okršaju”, gde će biti izabran najbolji ajvar u Srbiji.

Karavan u Požarevac dolazi 2. oktobra. Ekipe će svoje ajvare spremati u Gradskom parku od 11 do 18 časova, nakon čega se očekuje degustacija i proglašenje pobednika.

Kao i svake godine, učesnicima će biti obezbeđeni svi uslovi za nadmetanje, jer organizatori karavana obezbeđuju kompletno opremljeni takmičarski štand, čuveni Smederevac, papriku, drva, tegle, ulje, šećer i so.

“Izađi mi na teglu” je nacionalno takmičenje u pripremanju ajvara pod otvorenim nebom koje se proteklih osam godina uspešno održava u svim krajevima Srbije. Manifestacija u formi karavana putuje iz grada u grad održavajući niz jednodnevnih manifestacija koje imaju samo jedan cilj, a to je pronalazak najboljeg recepta za ajvar u Srbiji.

Pobednici kvalifikacionih takmičenja će ići na veliko finale u Beogradu, kada će biti proglašeni najbolji.

Na ovom takmičenju učestvovaće i ekipa Boom 93. Dođite i podržite nas!