Društvo

Inspektorat za rad podneo krivičnu prijavu protiv menadžera u Juri u Leskovcu

FOto: printskrin/YT

FOto: printskrin/YT

Inspektorat za rad saopštio je da je, nakon inspekcijskog nadzora i utvrđivanja činjeničnog stanja, podneo krivičnu prijavu protiv menadžera Sektora proizvodnje u fabrici Jura u Leskovcu.

Inspektorat je podneo krivičnu prijavu protiv državljanina Republike Koreje K.S.M, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo povreda prava po osnovu rada i prava iz socijalnog osiguranja.

Inspekcijski nadzor po službenoj dužnosti počeo je u petak, odmah nakon saznanja da je menadžer stolicama gađao dve radnice na njihovom radnom mestu.

Podsećamo, dve radnice fabrike „Jura“ u Leskovcu primljene su juče u Urgentni centar u tom gradu posle incidenta u kom ih je, po navodima njihovih kolega, menadžer iz Južne Koreje gađao stolicama.

Po rečima svedoka, incident se dogodio zato što su radnice sedele na stolicama što se menadžeru nije dopalo.

„Rekao im je da je ta pozicija na kojoj rade izmišljena, podigao je koleginice i počeo da baca stolice. One su bile u šoku, a jedna od njih se onesvestila“, kazala je jedna od radnica koja je želela da ostane anonimna.

Poverenik Samostalnog sindikata metalaca Srbije Predrag Stojanović rekao je da to nije izolovan slučaj.

„Taj Korejac je u više navrata maltretirao menadžere, ovo nije prvi put, pljuvao je jednu menadžerku, slomio joj je telefon, prošlo je možda godinu dana od tada. Ima on te izlive frustracije i besnila. Sad su neke tri žene koje imaju papire od doktora da imaju neko lakše radno mesto, pa su im dodeljene stolice. One su tu sedele i on je došao i krenuo da viče. Jednu od te žene odvezla je hitna, jednu od njih je pogodila stolica, tačnije, okrznula je“, kazao je Stojanović.