Film

Stigao trejler za jedan od najiščekivanijih horora godine

Foto: YouTube pritnscreen/Focus Features

Foto: YouTube pritnscreen/Focus Features

Produkcijska kompanija Focus Features objavila je zvanični trejler za novi film Roberta Egersa - gotički horor Nosferatu. Nosferatu je rimejk nemog filma Nosferatu – Eine Simphonie des Grauens iz 1922. godine, u kojem je zloglasnog grofa Orloka glumio Maks Šrek.

Glavne uloge u predstojećem filmu tumače Lili-Rouz Dep, koja je igrala Elen Hater, Nikolas Holt, koji je tumačio njenog supruga Tomasa Hatera, i Bil Skarsgard, u ulozi vampira grofa Orloka, prenosi N1 pisanje Index.hr.

Focus Features je opisao film kao gotičku priču o „opsesiji između uklete mlade žene i zastrašujućeg vampira koji je zaljubljen u nju, što dovodi do neizrecivog užasa“.

U novom trejleru saznajemo da je glavna junakinja Elen celog života bila opsednuta smrću, a u snovima je dozivala nepoznato stvorenje čiji je cilj da uništi sav život na Zemlji. Na kraju trejlera pojavljuje se grof Orlok, koji je sakriven iza zavesa u Eleninoj sobi, prenosi Index.

Sporedne uloge u filmu igraju Aron Tejlor-Džonson, Ema Korin, Vilem Defo, Ralf Ineson i Sajmon Mekbarni.

Fanovi oduševljeni trejlerom
Trejler za Nosferatu sakupio je više od dva miliona pregleda na Jutjubu, a reakcije gledalaca su uglavnom pozitivne.

„Sviđa mi se što nisu prikazali Orloka i vidimo samo njegov obris u trejleru. Ta scena sa zavesom je maestralna, sviđa mi se“, napisao je jedan obožavalac horora na Reditu.

„Ovo mi izgleda kao povratak gotičkom hororu, kao klasična gotička priča“, dodao je drugi.

„Izvanredno! Egers je snimio još jedno remek-delo“, napisao je korisnik Iks-a.