Moj grad

Ekipa Predškolske ustanove pripremila najukusniji ajvar

FOTO: Boom93/J.Milenković

FOTO: Boom93/J.Milenković

Ekipa Predškolske ustanove "Ljubica Vrebalov" ove godine je napravila najukusniji ajvar i osvojila prvo mesto po mišljenu žirija. One su se plasirale u finale takmičenja koje će biti održano u Beogradu.

Drugo mesto osvojila je ekipa "Prava žena za sva vremena", koju je ove godine činila samo jedna članica. a treće „Zlatne ruke Reči naroda".

Umesto šporeta „smederevca“, prve tri ekipe dobile su novčane nagrade.

FOTO: Boom93/J.Milenković

Pobednici kvalifikacionih takmičenja će svoje varjače ukrstiti 12. oktobra na finalnom takmičenju u Beogradu, kada će biti proglašen kralj ili kraljica ajvara jedanaeste sezone ovog čuvenog karavana.

“Izađi mi na teglu” je nacionalno takmičenje u pripremanju ajvara pod otvorenim nebom koje se proteklih osam godina uspešno održava u svim krajevima Srbije. Manifestacija u formi karavana putuje iz grada u grad održavajući niz jednodnevnih manifestacija koje imaju samo jedan cilj, a to je pronalazak najboljeg recepta za ajvar u Srbiji.

FOTO: Boom93/J.Milenković

Karavan „Izađi mi na teglu”, jedanaesti po redu, krenuo je 11. septembra iz Bačke Palanke. Karavan će na svom putu obići 20 gradova širom Srbije, sve do velikog finala koje će okupiti sve pobednike kvalifikacionog takmičenja u Beogradu gde će se proglasiti najbolji kuvari ajvara jedanaeste sezone ovog čuvenog karavana.