Sport

Nacionalni šampionat Srbije u moto-krosu na stazi “Bukovik” za vikend

FOTO: Sportski centar Požarevac

FOTO: Sportski centar Požarevac

Za vikend koji je pred nama, u Požarevcu će biti organizovan Nacionalni šampionat Srbije u moto-krosu „Nagrada Požarevca 2024“ na stazi MX park ,,Bukovik“.

Milan Jović, član Gradskog veća zadužen za omladinu i sport rekao je kako se ovo takmičenje četvrti put u vidu šampionata Srbije održava u našem gradu. 

“Požarevac je postao prepoznatljiv na mapi Srbije kada govorimo o moto-sportu. Za to su zaslužni ljudi iz udruženja “Vatreni” koji izdvajaju dosta svog vremena, truda i sredsatva kako bi sve bilo na visokom nivou”, rekao je Jović.

Staza MX park “Bukovik”, nalazi se u blizini Požarevca, u ataru sela između Bara i Beranja. 

Milica Borkanović, zastupnik MK ,,Vatreni” iz Požarevca rekla je da će u subotu, 5. oktobra, od 11 do 17 časova biti održane kvalifikacije.

"Zadovoljstvo mi je da najavim četvrtu trku po redu koja se boduje u okviru Nacionalnog šampionata Srbije u okviru moto-saveza, a koju organizuje sportsko Moto-udruženje "Vatreni"", rekla je Borkanović.

Trke će biti u nedelju, 6. oktobra, od 9 do 17 sati, dok će u 18 časova biti proglašeni pobednici i dodeljeni pehari.

Potpredsednik MK „Vatreni”, Vladimir Lovre, kazao je kako je ove sezone uz pomoć grada rešen problem navodnjavanja staze.

„Ove godine smo stazu proširili na 1.580 metara i uvećali je za jedan skok. Grad nam je pomogao kupovinom pumpe za navodnjavanje staze kako bismo rešili problem prašine koji nas je pratio prethodne četiri godine“, istakao je Lovre.

Trke su podeljene u osam kategorija i voziće ih juniori i seniori: MX50, MX65, MX85, MX125,  MXB, MX1, MX2, MX. Očekuje se da će na poslednjoj trci u ovoj godini učestvovati svi vozači koji su se takmičili tokom čitavog šampionata i sakupljali bodove za svoj klub.