Društvo

Danas tribina "Pravda za politiku"

Danas, 3. oktobra, u Požarevcu će biti održana tribina "Pravda za politiku" u organizaciji nedeljnika "Vreme".

Tribina će se održati u Radio Caffe-u, u Sinđelićevoj 24, sa početkom u 18 časova. 

Na tribini će učestvovati Miloš Jovanović, narodni poslanik i predsednik Nove Demokratske stranke Srbije, Radomir Lazović, narodni poslanik i kopredsednik Zeleno-levog fronta, Slobodan Cvejić, narodni poslanik i potpredsednik Srbij Centra, Pavle Grbović, narodni poslanik i predsednik Pokreta slobodnih građana, Branislav Grubački, poslanik u Skupštini AP Vojvodina ispred Zeleno-levog fronta i aktivista i Nikola Kolja Krstić, koordinator pokreta Tvrđava.

Moderator tribine biće Nedim Sejdinović, novinar nedeljnika "Vreme".  

Tribina će se baviti sledećim pitanjima: Ima li politike u Srbiji? Ko je i kako narodu ogadio politiku? Ko se i zašto boji politike? Politika – zanat ili hobi? i Zašto je politika postala ružna reč?

„U Srbiji postoji Narodna skupština, stranke, višepartijski izbori i sve ostalo što čini parlamentarnu republiku. Međutim, nedostaje najvažnije – politika. Ona se u društvu prikazuje i doživljava kao nešto toksično, pogano, nedostojno poštenih i pristojnih ljudi, pogubno po državu i narod. U to ime iz godine u godinu građani nezadovoljni aktuelnim režimom traže alternativne modele političkog života kakvi ne postoje nigde u savremenom svetu i, što je još gore, dokazano nisu u stanju ostvariti pozitivne rezultate“, navode organizatori.