Moj grad

U subotu kros RTS-a na Hipodromu

Foto: J. Milenković/Boom93

Foto: J. Milenković/Boom93

U subotu, u 9.30 časova, na Hipodromu u Požarevcu održaće se takmičenje Kros RTS-a.

"Očekujemo učešće naših najboljih srednjprugaša, ali i takmičara na dugim stazama, kao i pionira i omladinaca. Trčaće, naravno, i preškolci, a uveli smo i trku dece sa posebnim potrebama. Na programu je 27 trka, očekujemo učešće i inostranih takmičara", rekao je Stevan Kovačević, osnivač i direktor kros-a RTS.

Novina u programu ove manifestacije je čitalački maraton, koji će biti organizovan u dve osnovne škole u Požarevcu. 

"Reč je o čitalačkom maratonu izdavačke kuće Klet i krosa RTS-a. Tom akcijom koja je takođe podržana od Ministarstva prosvete, pokušavamo da umrežimo trčanje i čitanje, pisanje itd. Dakle, reč je o obrazovnim radionicama interaktivnog sadržaja. Vode je pisci koji razgovaraju sa decom", navodi Kovačević.

U 12 sati čitalački maraton održaće se u "Osnovoj školi "Kralj Aleksandar I", a u 14 sati u Osnovoj školi "Dositej Obradović".

Požarevac je i domaćin Sabora sportske karikature i fotografije - SKIF. Izložbu u Galeriji Narodnog muzeja čini 157 radova dece i mladih iz devet zemalja. Sutra u 18 časova biće proglašeni najbolji radovi i uručene nagrade njihovim autorima.

Kros RTS-a ima i obrazovni segment. Naime, prema Kovačevićevim rečima, Osnovna škola "Sveti Vladika Nikolaj" sa dve škole u Italiji ima priliku da vodi razgovore na različite teme, umetnost, obrazovanje, sport itd., a sve u cilju učenja drugog stranog jezika, u ovom slučaju italijanskog i srpskog maternjeg jezika.

 U okviru najstarije akcije RTS-a „Knjige solidarnosti“ ovoj školi uručeno je 500 knjiga.

Foto: J. Milenković/Boom93