Moj grad

Kompleks gradskih bazena unaprediće turističku ponudu

U Kladovu je počela realizacija prve faze izgradnje Kompleksa gradskih bazena "Jezero" sa pratećim sadržajima.

„Sa izgradnjom ovih bazena, za koje očekujemo da budu gotovi u toku naredne kalendarske godine, dobićemo nov sadržaj u Kladovu koji je nedostajao ovoj opštini i koji će u značajnoj meri podići turističke kapacitete. Služiće privlačenju ne samo domaćih, nego i stranih turista kojih je sve više u čitavom Podunavlju, pa i u opštini Kladovo koja možda među svima njima prednjači kada je u pitanju turistička ponuda“, rekao je državni sekretar Ministarstva turizma i omladine Uroš Kandić, koji je prisustvovao početku radova.

Prema rečima predsednika Opštine Kladovo Saše Nikolića, zahvaljujući saradnji sa Ministarstvom turizma došli su do projekta koji će biti značajan ne samo za Kladovo, nego i za celo Donje Podunavlje.

"Turizam poslednjih godina doživljava ekspanziju u istočnoj Srbiji, od Golupca preko Donjeg Milanovca do Kladova. Upravo Kladovo ima najveći broj noćenja u Donjem Podunavlju, više od 104.000 prošle godine, a ove ćemo najverovatnije biti na tom nivou, možda i više. Verujem da će Kladovo ovim projektom dobiti mnogo, ne samo vezano za turizam, nego i za bolji život i bolje uslove u našem gradu“, naglasio je Nikolić.

Kako se navodi na sajtu Opštine, sporazumom o sufinansiranju potpisanim između Ministarstvom turizma i omladine i lokalne samouprave resorno ministarstvo finansira izgradnju mašinske sale sa svlačionicom i tribinama, bazen za plivače, bazen za decu i svlačionica sa sanitarnim blokom, a opština Kladovo izgradnju infrastrukture za potrebe kompleksa - vodovodnu i kanalizacionu mrežu, elektro-energetsku mrežu i trafo stanicu, kao i telekomunikacione instalacije spoljnog razvoda.