Moj grad

Grad izdao obrazloženje povodom odluke o dodeli nagrada

FOTO: Boom93/R. Momirović

FOTO: Boom93/R. Momirović

Grad Požarevac izdao je obrazloženje o dobitnicima nagrada povodom 15. oktobra, Dana oslobođenja grada Požarevca. Dodeljene su 3 novčane nagrade sa poveljom pojedincima.

Dr Jasmina Živković, predsednica Кola srpskih sestara „Bosiljka Bosa Pavlović“ u Požarevcu

Rođena je 1964. godine u Požarevcu, gde završava osnovnu i srednju školu. Završila je Pravni fakultet u Beogradu.  Magistrirala je i doktorirala na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Od 1993. godine uspešno vodi Кolo srpskih sestara „Bosiljka Bosa Pavlović“ u Požarevcu. Brojne su humanitarne akcije ovog udruženja, kao i tradicionalne manifestacije.   Udruženje je ostvarilo vrlo blisku saradnju sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Dala je nemerljiv doprinos u humanitarnom radu.

Dr Jasmina Nikolić, direktorka Istorijskog arhiva u Požarevcu   

Diplomirala je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu 1992. godine. Magistrirala je 2008. godine, a doktorirala 2013. godine. Stekla je najviše stručno zvanje u arhivskoj oblasti-arhivski savetnik 2015. godine. Direktor je Istorijskog arhiva od 2003. godine. Brojni su uspesi u radu ove gradske ustanove od kada je njen direktor. Autor je brojnih radova i brojnih priznanja. Dala je nemerljiv doprinos u kulturi Grada.

Rade Milovanović, trener višebojaca iz Požarevca  

Rade Milovanović, rođen je 1950. godine u Smederevu. Od svoje 12 godine je član Кonjičkog društva „Кnez Mihailo“. Učesnik je Ljubičevskih konjičkih igara od njihovog osnivanja. U Ljubičevskom konjičkom višeboju takmičio se 20 godina i osvojio je 5 titula Vitez Ljubičevskih konjičkih igara. Preko 30 godina je rukovodilac ekipe višebojaca i komandat svečanog defilea. Predsednik je Upravnog odbora konjičkog društva „Кnez Mihialo“ Požarevac, licencirani je trener i sudija u konjičkom sportu. Dao je nemerljiv doprinos u sportu.

Podsetimo, povodom 15. oktobra Dana oslobođenja, Grad Požarevac odlučio je da u 2024. godini nagradi tri pojedinca novčanim nagradama u iznosu od 58.500 dinara.