Toplifikacija: 15. oktobra početak grejne sezone u skladu sa vremenskim prilikama

Foto: Envato elements

Foto: Envato elements

S obzirom na predstojeći početak grejne sezone, JP "Toplifikacija" Požarevac u saradnji sa TE-KO Kostolac sprovodi sveobuhvatne aktivnosti na pripremi toplifikacionog sistema. Do 10. oktobra 2024. godine, vrelovod Kostolac-Požarevac je u potpunosti zapunjen, uključujući primarne mreže u Požarevcu i okolnim seoskim naseljima.

Prema informacijama iz JP "Toplifikacije", glavni deo posla oko dopune sekundarnih instalacija je završen. Hladne probe primarnih instalacija grejanja u Požarevcu i okolnim selima izvršene su 9. oktobra, kada je uspostavljena cirkulacija vode u vrelovodu i primarnoj mreži.

Tople probe instalacija grejanja otpočeće u skladu sa planovima od petka, 11. oktobra, kada će se krenuti sa zagrevanjem vrelovoda i primarne mreže do postizanja temperature od oko 60°C.

U ponedeljak, 14. oktobra, radnici dežurne službe JP "Toplifikacija" Požarevac započeće sa uključivanjem cirkulacionih pumpi u toplopredajnim stanicama.

Isporuka toplotne energije u većini objekata priključenih na toplifikacioni sistem biće otpočeta prema redosledu puštanja u narednim danima. Tokom toplih proba, otklanjaće se svi uočeni problemi u radu instalacija grejanja, vršiti potrebne dopune sekundarnih instalacija, otklanjati vazduh iz njih i puniti preostale delove sekundarnih instalacija u zonama gde se privode kraju remontne aktivnosti ili je u toku priključenje novih kupaca.

Od 15. oktobra, režim grejanja biće uspostavljen u skladu sa vremenskim uslovima, uz vođenje temperatura u sistemu prema zahtevanom kliznom dijagramu. U slučaju povoljnijih vremenskih prilika, grejanje će se obavljati sa dnevnim prekidima u radu.

JP "Toplifikacija" poziva sve građane na strpljenje i saradnju tokom ovog perioda priprema za grejnu sezonu.