Moj grad

Humanitarni bazar: Građani za stanare sakupili 80 hiljada dinara - Nova akcija u subotu

U četvrtak, 9. oktobra, na buvljaku na Lučičkom putu održan je humanitarni bazar za podršku stanarima Braničevske 22. Građani su imali priliku da kupe razne donirane predmete, uključujući garderobu, obuću i dečije igračke. Ova akcija privukla je pažnju lokalne zajednice, a rezultat je bio impresivnih 80.100,00 dinara prikupljenih za pomoć onima kojima je najpotrebnija.

Jedan od organizatora, DJ Neba, izrazio je zahvalnost svima koji su doprineli i najavio da će akcija biti nastavljena. "Ova humanitarna inicijativa ne staje. Pozivamo sve sugrađane da se odazovu i dođu u subotu, kako bismo zajedno prikupili još sredstava za stanare Braničevske 22," rekao je Neba.

Svi zainteresovani mogu se pridružiti akciji i pomoći na ovaj način, jer svaka donacija, ma koliko mala bila, može značiti veliku promenu. Očekuje se da će bazar i ovog vikenda privući veliki broj posetilaca koji žele da pomognu svojim sugrađanima. 

Podsetimo, požar je izbio 21. septembra na zgradi u Braničevskoj ulici, zahvatio je krov i poslednji sprat zgrade, čiji su stanovi u potpunosti izgoreli. Građani su se brzo organizovali sa humanitarnim akcijama i solidarisali sa stanarima koji su pogođeni ovom nesrećom.