Moj grad

SSP: Privreda Požarevca ubrzano propada, a sredstva za podsticaj minimalna

Foto: Gradski odbor Stranke slobode i pravde

Foto: Gradski odbor Stranke slobode i pravde

Budžetom za 2024. godinu odobreno je nešto više od 33,4 miliona dinara za 22 privatna preduzetnika u Požarevcu, za unapređenje poslovanja i kvaliteta usluga, povećanje kapaciteta, novo zapošljavanje i proširenje proizvodnje, saopštio je Gradski odobor Stranke slobode i pravde (GrO SSP).

"To su sramotno mala sredstva od kojih se ne može unaprediti ni poslovanje, ni usluge, kao ni nabaviti kvalitetna oprema. Što se zapošljavanja tiče, to je u proseku po 1,5 miliona dinara po preduzetniku, tako da se postavlja pitanje da li će oni za te pare uspeti da zaposle bar 2 radnika koji će raditi tek nekih 10 meseci", navodi GrO SSP.

Gradski odbor SSP podseća da je u Požarevcu u poslednjih 12 godina otvorena samo jedna fabrika (PKC grupa), koja je trebalo da zapošljava 1000, a nema ni 200 radnika.

Kako se dalje navodi u saopštenju, za kabinet gradonačelnika i gradsko veće je predviđeno je 66 miliona dinara.

"Za Turističku organizaciju su predviđena čak 82 miliona, u gradu gde osim Ljubičevskih konjičkih igara od turizma nema ni T", kažu iz GrO SSP.

U ovoj stranci smatraju da je trebalo da izdvojiti bar tri puta više sredstava za ovu namenu, uz pooštravanje kriterijuma za dodelu sredstava.

"Očigledno je da ne postoji nikakav plan ekonomskog razvoja već se izdvaja ad hoc i bez obaveštavanja o postignutim efektima. SNS ne ume da upravlja gradom i da ga razvija. Zato ljudi iz Požarevca odlaze, a broj stanovnika za vreme naprednjačke vlasti smanjio se za 10 hiljada", zaključuje GrO SSP.

Kojim privrednim subjektima su odobrena sredstva pročitajte na LINKU.