Društvo

U delovima Srbije gusta magla, narednih dana stiže nam i košava

FOTO: Ilustracija/Pixabay

FOTO: Ilustracija/Pixabay

Vedro je jutro u većem delu Srbije, izuzetak je jugozapad gde se fomirala gusta magla. U Sjenici i Požegi je vidljivost smanjena na 200m do 400m, pa se savetuje oprez u vožnji. U maglovitim predelima je i osetno svežije, trentuno u Sjenici izmereno svega tri stepena. U drugim delovima Srbije tremperatura se kreće od 6 do 10 stepen

Nalazimo se pod uticajem grebena visokog vazdušnog pritiska, te će jutra biti hladna i maglovita, a dani sunčani sa temperaturom oko ili malo iznad proseka.

Tokom pre podneva će se razvedriti, pa će u utorka tokom dana vreme biti pretežno sunčano, uz smenu kratkih oblačnih perioda, a padavine se ne očekuju. Vetar slab do umeren, pretežno severnog i severozapadno smera. Nakon hladnog jutra, tokom dana prijatno. Maksimalna temperatura oko 20 stepeni.

Još sutra vreme sunčano i stabilno, sa temperatorom iznad 20 stepeni. Od četvrtka će jačati košava, koja će u košavskom području dostizati udare olujne jačine, a uz košavu će nam pristizati i nešto više oblaka. Uslova za padavine u većini krajeva neće biti, mada nije isključeno da na jugu bude kraćih pljuskova. Temperatura narednih dana od 14 do 19 stepeni.