Sport

Arunović za Boom 93: Put do olimpijskog zlata mogla bih da uporedim sa rolerkosterom (VIDEO)

Foto: A. Stepanović/Boom93

Foto: A. Stepanović/Boom93

Titula počasnog viteza 61. Ljubičevskih konjičkih igara dodeljena je danas Zorani Arunović na svečanoj akademiji povodom obelažavanja Dana oslobođenja Požarevca u Prvom i Drugom svetskom ratu. Sa Zoranom smo razgovarali o tome šta za nju predstavlja ovo priznanje, kao i o tome kako je izgledao njen put do olimpijskog zlata.

Kako je rekla za Boom 93, titula počasnog viteza za nju predstavlja priznanje za čitavu karijeru, a posebno za zlatnu medalju koju je ovog leta osvojila na Olimpijskim igrama u Parizu. 

Do sada nije prisustvovala Ljubičevskim konjičkim igrama, ali se nada da će to uspeti sledeće godine.

Foto: J. Milenković/Boom93

Svoj put do zlatne medalje uporedila je sa rolerkosterom, budući da je njen karijerni put bio pun uspona i padova. 

"Ono što je ljudima dostupno jesu usponi. Međutim, ono što niko ne može da vidi, to su neki padovi koje svaki sportista sam proživljava sa svojim timom", navela je Arunović. 

Pitanje koji je njen sledeći karijerni cilj, kako kaže, jedno je od najtežih nakon osvajanja medalje na Olimpijskim igrama.

Foto: J. Milenković/Boom93

Pitali smo je šta bi poručila mladim sportistima koji sanjaju o učešću na Olimpijskim igrama.

"Rekla bih mladima da pronađu sport koji je za njih dobar, da probaju sportove. Više bi ovo bila poruka, ja mislim, roditeljima nego mladima - da prosto da stimulišu decu da se bave sportom, , da se pronađu u nečemu i videće da postoji toliko puno benefita koje pruža sport i da daju šansu da na jedan jako lep i dobar način postignu sjajne uspehe i da sanjaju neke mnogo velike snove", kaže Arunović.

Kompletan intervju pogledajte u VIDEU.

Osim Zorane Arunović, nosilac titule počasnog viteza 61. LjKI jeste i Damir Mikec, osvajač olimpijskog zlata u streljaštvu.