Moj grad

Kukolj: Busije čeka popravke na havariji - sutra rešavamo kritične tačke

Foto: Boom93/ilustracijaM. Veljković

Foto: Boom93/ilustracijaM. Veljković

U naselju Busije, problemi sa pucanjem cevi i curenjem vode traju već duže vreme, a direktor JKP "Vodovod i kanalizacija" Miloš Kukolj rekao je za Boom 93 da je trebalo da se ovi problemi reše još prošle nedelje, posebno u okolini Osnovne škole “Desanka Maksimović”.

Prema njegovim rečima, situaciju su dodatno zakomplikovale četiri havarije koje nisu nastale usled grešaka JKP, već zbog radova investitora na brzoj saobraćajnici.

"Potisni cevovod za Dragovac oštećen je dva puta, a dodatne havarije su se dogodile u ulici Radomira Milenića Rusa, gde se izvode radovi na rekonstrukciji toplifikacione mreže. Ukupno smo imali između 13 i 14 kidanja cevi," naveo je Kukolj.

Zbog velikih problema sa infrastrukturom, ekipa za hitne intervencije nije mogla da završi popravke u predviđenom roku. 

Pucanja se rešavaju po prioritetima, jer gledamo da naši korisnici u 2. i 3. visinskoj zoni ne ostanu bez vode. Pošto imamo velikih problema, radimo i na projektima što se tiče rekonstrukcije 2. i 3. visinske zone i projektovanje kompletnog Busija.

U naselju Busije, zastarela vodovodna mreža predstavlja ozbiljan problem. 

“Nama je to iskreno rak rana. Sutra ujutru izlazi ekipa i rešiće oko 4-5 pucanja tih kritičnih tačaka u naselju Busije. U to spada i ulica ulica Narodnog fronta, i još tri okolne ulice. Radi se po prioritetima. Nije lepo da deca koja idu u školu gaze po jezerima koje se prave i slivaju niz ulice sa brda.”

Očekuje  da će sutrašnje intervencije doneti poboljšanje u snabdevanju vodom i uslovima života u ovom naselju.