Moj grad

Ovog vikenda u bioskopu nastavak horor filma "Osmeh"

Foto: YouTube printscreen/Taramount

Foto: YouTube printscreen/Taramount

Na repertoaru Bioskopa Centra za kulturu Požarevac ovog vikenda je pet filmova, među kojima je i nastavak horor filma "Osmeh".

"Osmeh 2" nastavak je filma iz 2022. godine. 

U Bioskopu Centra za kulturu prikazivaće se 18. oktobra u 19 časova i 20. oktobra u 17 časova.

U nastavku filma, u trenutku kada kreće na novu svetsku turneju, planetarna pop senzacija Skaj Rajli počinje da proživljava veoma strašne i neobjašnjive događaje. Preplavljena nadolazećim osećajem straha i pritiscima slave, Skaj je primorana da se suoči sa svojom mračnom prošlošću kako bi povratila kontrolu nad svojim životom, pre nego što sve izmakne kontroli.

U glavnoj ulozi je Naomi Skot. 

Na repertoaru su i sledeći filmovi:

"Neukrotivi robot" ⎯ 18, 19. i 20. oktobar u 15 časova;
"Planeta 7693"  ⎯ 18. oktobar u 17 časova;
"Prva klasa: Pun gas" ⎯ 19. oktobar u 17 časova i 20. oktobar u 19.30 časova i
"Terrifier 3" ⎯ 19. oktobar u 19 časova.

"Neukrotivi robot" animirani je film sniman po istoimenom bestseleru Njujork tajmsa pisca Pitera Brauna. 

Ova epska avantura prati putovanje robota ROZUM 7134, skraćeno Roz. Roz je doživela brodolom i našla se na nenaseljenom ostrvu. Kako bi naučila da se prilagodi surovom okruženju, ona postepeno gradi odnos sa životinjama koje tamo žive i tako postaje roditelj malom guščetu.

Film je moćna priča o pronalaženju sebe, uzbudljivo ispitivanje veze između prirode i tehnologije, kao i dirljivo istraživanje značenja biti živ i povezan sa živim svetom.

"Planeta 7693" film je Gojka Berkuljana. 

Devetogodišnji dečak Luka živi sa sestrom i roditeljima u veoma zanimljivom komšiluku na periferiji grada. Tokom jednog vrelog leta, njihovu idiličnu i veselu porodicu potresa događaj koji potpuno narušava međusobne odnose i dovodi do konfliktnih situacija u kojima Luka ne uspeva da se snađe.

Roditelji se udaljavaju jedno od drugog, sestra Sandra se ne uklapa u svoje tinejdžersko društvo, a Luka ostaje usamljen i zabrinut. Izlaz iz svih problema traži u svojoj mašti.

U zgradi starog gradskog hotela, gde često uvežbava svoje „supermoći“, sreće misterioznu devojčicu koja dolazi iz druge dimenzije i predstavlja se kao serijski broj 7693. Njih dvoje pronalaze zajednička interesovanja i počinju da prave plan kako da reše probleme unutar Lukine porodice i stvari ponovo vrate u normalu.

"Prva klasa - pun gas" domaća je sportska drama koja predstavlja omaž filmu "Nacionalna klasa".

Film donosi priču o dva rivala na trkačkoj stazi – Bebi i Nemcu. Njihova opsesija trkama sa legendarnim "jugićima" vodi ih na put ka osvajanju prestižnog prvenstva, sa snom da zakorače u svet GT3.

Ali, trka nije jedino što ubrzava njihov puls – tu je i ljubavni trougao koji dodatno usijava atmosferu. Oba vozača zaljubljena su u istu ženu. Ova ljubavna zavrzlama dodatno komplikuje njihove odnose, stvarajući napetost koja se oseća u svakom kadru.

Glumačku postavu filma čine Rade Ćosić, Miodrag Radonjić, Matea Milosavljević, Ljubomir Bandović, Nenad Jezdić, Olga Odanović, Hristina Popović, a Andrija Milošević i Ervin Hadži Murtezić igraju članove protivničke ekipe.

Reditelj filma je Vladimir Mića Popović.

"Terrifier 3" novi je horor film režisera Leonea o klovnu Artu.

Nakon što su preživeli masakr klovna Arta za Noć veštica, Sijena i njen brat se bore da ponovo izgrade svoje uništene živote. Kako se praznična sezona približava, oni pokušavaju da strahote prošlosti ostave iza sebe. Ali baš kada pomisle da su bezbedni, Art se vraća, rešen da njihovo praznično veselje pretvori u novu noćnu moru. Sezona praznika brzo se raspliće dok Art oslobađa svoju uvrnutu vrstu terora, dokazujući da nijedan praznik nije siguran.

Ulaznice za sve filmove koštaju 300 dinara i mogu se kupiti na Biletarnici Centra za kulturu Požarevac.

Danas, 17. oktobra, Biletarnica je otvorena do 20 časova.

U petak i subotu, 18. i 19. oktobra, Biletarnica će raditi od 14.30 do 19 časova, a u nedelju, 20. oktobra, od 14.30 do 19.30 časova.