Moj grad

Građani najviše zainteresovani za zamenu stolarije

Foto:Ilustracija/Pixabay

Foto:Ilustracija/Pixabay

U Gradskoj upravi u Smederevu potpisani su ugovori sa građanima koji su se prijavili za korišćenje subvencija u okviru projekta „Čista energija i energetska efikasnost za građane u Srbiji u 2024. godini“.

Grad Smederevo zaključio je ugovore sa 85 građana.

Najviše zahteva građana, njih 58, odnosilo se na zamenu stolarije. Za zamenu radijatora bilo je 13 zahteva, za ugradnju toplotne pumpe 10, za zamenu  i ugradnju kotlova na gas 6, za pelet 5, za postavljanje solarnih panela 4, za zamenu fasade 3 i za postavanje termičke izolacije krova 1 zahtev.

Na poslovima zamene stolarije, fasade, kao i na postavljanju termičke izolacije, zameni i ugradnji kotlova na gas, radijatora, ugradnji toplotnih pumpi i postavljanju solarnih panela u smederevskim domaćinstvima radiće 23 privredna subjekta, sa kojima su ugovori potpisani prošle nedelje.

Grad Smederevo ovaj projekat realizuje zajedno sa Ministarstvom enegretike i rudarstva i njegova ukupna vrednost iznosi 30 miliona dinara, pri čemu je resorno ministarstvo obezbedilo 18 miliona, a lokalna samouprava 12 miliona dinara.